изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:09 EEST
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА СДС РУМЕН ХРИСТОВ ПРЕДРЕЧЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ И ОБЕЩА ПОДКРЕПА ЗА ЙОРДАН ЙОРДАНОВ ЗА ВТОРИ МАНДАТ    
Политика Новоизбраният председател на СДС Румен Христов бе в Добрич на 24 т.м. Повод бе среща със структурите на демократичните сили и участие в празненствата по повод Деня на Добрич. В зала „Европа“ на хотел „България“ Румен Христов даде 30-минутна пресконференция, на която очерта основните  проблеми на Добрич - водоподаване, необходимост от обновяване на уличната мрежа, закупуване на скенер за МБАЛ, довършването на блок „Добрич“ и обезщетение на собствениците, чийто земи са били отчуждени там, както и  рехабилитация на отсечката Тервел-граница, съобщи Радио Добруджа.


Като извънпарламентарна опозиция СДС не би имала възможност пряко да реши тези проблеми, но би могла да ги постави по време на срещи с отговорните институции, заяви Христов. Той подчерта, че за него от изключителна важност е проблемът с водата в Добрич, където става дума за натрупани дългове на едно търговско дружество към други търговски дружества, надхвърлящи с лихвите  9.5 млн. и поисканото от президента Радев опрощаване на задълженията не е толкова лесно, защото касае не само задължения към държавата, а и към търговски дружества, независимо, че са държавни. Лидерът на СДС обеща да се опита да помогне за закупуването на скенер, като проведе разговор с представители на Министерството на здравеопазването. Средствата ще бъдат поискани от бюджетния излишък, уточни Румен Христов.
Пред СДС стои като задача консолидацията на партията, заяви Христов, определяйки себе си като консенсусен човек, търсещ разбирателство с всички седесари, независимо дали са гласували за него или не. Първата поставена цел е подготовката за евроизборите, които ще се проведат най-вероятно на 26 май догодина. Те ще са тежки от гледна точка нежеланието на българите да участват в тях. Процентът, който трябва да бъде преодолян за избор на евродепутат е 7%, висока бариера и СДС няма да може да се справи самостоятелно, което налага коалиране. Догодина СДС става на 30 години, а една партия с толкова годишна история трябва винаги да е готова за избори, заяви Румен Христов. Той се похвали, че към момента СДС има най-голямо представителство в местната власт, що касае кметове  и общински съветници (около 200), и целта е да се работи за удвояване на този резултат. Добрич има кмет, избран от Реформаторския блок, формирование на представители на автентичната десница, с което ние търсим допирни точки, и ако г-н Йорданов се кандидатира отново за кмет – ще го подкрепим, обеща лидерът на СДС. Той е млад човек и трябва да му се даде шанс да продължи това, което е започнал.
Румен Христов заяви още, че не е доволен от местните структури на СДС в цялата страна и предстои още много работа за стягане на редиците. Освен това изказа предположение, че сегашното управление няма да има пълен мандат и ще има предсрочни избори.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди