изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-05 @ 21:38 EET
СЪДЪТ В ДОБРИЧ СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПО ЗНАКОВО ДЕЛО    
Ред и сигурностСъстав на Окръжен съд - Добрич постанови осъдителни присъди срещу бившия областен управител Динчер Хаджиев за престъпление по служба, както и срещу Пламен Ганев, бивш директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областна управа и срещу Костадин Костадинов - бивш началник отдел „Създаване и поддържане на кадастър” в Службата по кадастър в Добрич.


Бившият областен управител получи условно наказание от 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 2500лева. Съдът определи същото наказание и за втория подсъдим по делото Пламен Ганев, а Костадин Костадинов беше осъден на 9 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване е отложено с 3-годишен изпитателен срок.
Подсъдимите бяха признати за виновни в това, че в качеството си на длъжностни лица, заемащи отговорно служебно положение, в периода от края на 2006 г. до началото на 2008 г., при условията на продължавано престъпление, са извършили неправомерни действия, свързани с продажбата на недвижими имоти, от което са настъпили значителни вредни имуществени последици за държавата и за Специализирана болница за рехабилитация "Тузлата"ЕООД в Балчик. Деянията били извършени умишлено с цел облага за купувачите, която се изразявала в разликата между платената за имотите цена и действителната им пазарна стойност.
С действията си бившият областен управител е превишил властта и правата си, като подписал 6 договора за продажба на земя, която била част от капитала на специализираната болница за рехабилитация "Тузлата", от което са настъпили значителни вредни последици за лечебното заведение на обща стойност 665 743.44 лв., като случаят е особено тежък и престъплението е свързано с продажба на собственост на юридическо лице.    Неправомерните действия били осъществени в съучастие с Пламен Ганев, който като помагач съгласувал процедурата по изготвяне на договорите.
Двамата, заедно с третия подсъдим по делото, бяха признати за виновни и в това, че са нарушили служебните си задължения при продажбата на един имот в Добрич и един в Шабла, от което са настъпили значителни вреди за държавата в размер на 135 102.48 лв. и престъплението е свързано с продажбата на държавна собственост. Подсъдимия Костадин Костадинов е извършил длъжностно нарушение, като подписал скици без да са налице основанията за това, които послужили за сключване на двата договора за продажби.
Подсъдимите бяха осъдени да платят солидарно направените по делото разноски в размер на 4 237.42 лева.
Постановената присъда не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.
След заседанието Динчер Ханджиев заяви пред журналисти, че ще обжалва присъдата, тъй като бил невинен. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди