изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-02-21 @ 10:43 EET
СУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" – ПОСЛАНИК НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ    
Европейски съюз Поредното  престижно отличие за СУ „Св. Климент Охридски“ този път е, че училището е сред одобрените училища-посланици на Европейския парламент. Ето какво  пише  в съобщението до ръководството на образователната институция:

"Имаме удоволствието да Ви съобщим, че Вашето училище беше избрано сред 40-те нови учебни заведения от цялата страна, които ще се включат в Програмата за училища-посланици на Европейския парламент през учебната 2018/2019 година. Поздравления! Благодарим Ви за добре подготвената кандидатура и за показания искрен интерес към работата на Европейския парламент и на Европейския съюз като цяло. Вярваме, че ще успеем да изградим едно добро партньорство, за да подобрим осведомеността на учениците за Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги включим активно в създаването на европейския дневен ред."
Одобрената кандидатура на училището по изкуства означава много, защото критериите при избора са и доста високи.
Целта на инициативата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги подтикне към по-засилено гражданско участие в демократичния процес. Инициативата се стреми да разясни на младежите в горния курс на обучение техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на техните представители в ЕП, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.
Включването в тази програма ще даде възможност на учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ да научат много нови неща за ЕП и ЕС и да докажат за пореден път, че в тяхно  лице растат достойни граждани  на България и на Европа. Самото включване в програмата е голямо признание  за училището по изкуства и за пореден път то се утвърждава като водещо учебно заведение в Добрич и региона! 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди