изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:52 EEST
ИНИЦИАТИВАТА ‚ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ“ СТАРТИРА ЗА ВТОРИ ПЪТ В СУ „СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“    
Ред и сигурностНа 1 октомври от 12.30 часа зам.–кметът „Хуманитарни дейности“ д-р Емилия Баева ще открие инициативата „Детско полицейско управление“ в СУ „Свети Климент Охридски“. 23 деца от III клас на Училището по изкуствата ще участват в различни занятия и извънкласни форми, свързани с превенция и опазване здравето и живота на децата, справяне с трудни ситуации в дома, на училище и на улицата.

Занятията ще се ръководят от класния ръководител и инспектори от Детска педагогическа стая. В рамките на инициативата ще бъде подписано Споразумение на сътрудничество между I РУ на МВР и СУ „Свети Климент Охридски“.
Националната програма „Детско полицейско управление“ е инициатива на МВР и се реализира от служители на МВР, от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“. Целта е чрез  теоретични и практически занимания децата да получат знания  и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за своите права и отговорности, за работа в екип, уважение и толерантност към другите. Проектът запознава учениците с правата и задълженията, които имат като пълноправни членове на обществото.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди