изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:50 EEST
ЧЕТВЪРТО ИЗЛОЖЕНИЕ „БЪЛГАРИЯ-ВИНО, ХРАНА И ТУРИЗЪМ”    
Новини„България - вино, храна и туризъм” е изложението, което за четвърта поредна година бе открито в петък пред ресторант „Мечока Бен” в Добрич. Изби от цялата страна, производители на колбаси, на сирена, на традиционни български продукти са сред
22-та участници, които представят своята продукция, пояснява главният организатор Стефан Станев, собственик на ресторант „Мечока Бен”.

Идеята на изложението е граждани, ценители и  собственици на магазини, да осъществят директни контакти с производителите.
По традиция всяко изложение започва с чаша вино от избата на Руско Колев,  собственик на веригата магазини ЕРКА. За откриването бе поканен и зам.-кметът на Добрич арх. Боян Коларов, който пред всички призна, че е виден ценител на храната като цяло. На този етап общината единствено подкрепя изложението, но ако се стигне до колаборация, Стефан Станев е отворен към подобни предложения, признава той. Хубаво е, че има хора като Стефан, които не мрънкат и не висят на врата на администрацията да искат това и онова, а запретват ръкави и свършват работата, каза в приветствието си арх. Боян Коларов.
Изложението продължи до края на седмицата.
Сирене с трюфели бе една от атракциите. Представи я главният готвач от Велико Търново шеф Станимир Радичев, наред с още 15 атрактивни продукта, за които той твърди, че представляват част от  неоткритите вкусове на България. Произвежда ги от четири години, но отнемат много голяма част от времето на шеф Радичев и той вече дори не може да практикува своята професия, а се занимава само с производството им. Хубавото е, че тези видове трюфели нямат двойници и не съществува опасност от натравяне, но пък са скъпи продукти и това се отразява на цената на стоката. Шеф Радичев  разкрива, че тази година България е номер едно в света по износ на трюфели, а напоследък мнозина се изхранват само от това, съобщи Радио Добруджа.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди