изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:36 EET
АРТ-ФОРУМ „БезГраници“ – СЪБИРА ТАЛАНТИ В ДВОРЕЦА    
Култура Деветото издание на Международния арт форум и фестивал "WithoutBorders" /”FaraFrontiere”/ ”БезГраници“ ще се проведе от 4 до 11 октомври в ДКИ КЦ “Двореца“ - Балчик, България и в Културния дом на гр. Мангалия, Румъния. По време на събитието се очакват 18 визуални артисти от Аржентина, Чили, Швейцария, Румъния, България, Русия, Турция, Испания (Навара), Еквадор и Украйна. Те ще участват на арт пленера, който по програма е част от форума.


"WithoutBorders" е едно от водещите балкански крос-културни събития, носещи европейската ценностна система и промоциращи взаимното разбиране между културите, толерантността, мирното и приятелско съществуване, както и културния обмен. Форумът цели да се превърне в катализатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм.
По време на събитието ще се проведат две изложби на художници и фотографи:
 -  в Културния Дом на гр. Мангалия, Румъния, на 8 октомври (понеделник) от 17:00 ч. 
 -  в „Каменна зала“  в „Двореца“ - Балчик на 10 октомври (сряда) от 17:30 ч.
Между участниците тази година се открояват имена на известни творци като  Силвия Албуйшек (Аржентина), Гюлай Юксел (Турция), Иняки Вилануева (Навара-Испания),  Андрей Королчук (Русия), Хуан Мануел Фернандез Куичан (Еквадор) и др.
Форумът е продукция на „Стопанска Камара“ – Варна, с партньорството на ДКИ КЦ „Двореца“ - Балчик, галерия „Луйза Кала“ - Румъния и арт мрежа „Скендерман”
„БезГраници“ стартира през 2003 година, като предходните издания бяха през 2003, 2009, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 година. От 2013-а събитието традиционно се провежда едновременно от двете страни на границата - в България и Румъния.
“БезГраници“ започва своето съществуване като конференция за културна политика и арт мениджмънт, включвайки водещи световни фестивални организатори, специалисти, менажери и артисти. Следващото голямо издание се планира за септември 2019-а,  когато се очакват 80 участника от цял свят за 10-ото юбилейно издание. Музикалната концертна програма за следващата година ще бъде изненада за публиката на форума.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди