изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:16 EEST
БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧАВА ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ БЮДЖЕТ, ОТКОЛКОТО ВНАСЯ    
Политика България получава почти пет пъти повече от европейския бюджет сумарно,  отколкото внася. Това заяви в Добрич евродепутатът Андрей Новаков, който заедно с колегата си Емил Радев участва в граждански диалог „Бъдеще на кохезионната политика на ЕС“ - „Добрич в Европа – какво следва!?“ Инициативата бе на Областния информационен център в Добрич и бе част от националната кампания „Бъдеще на кохезионната политика на ЕС“.


„България внася 500 милиона евро сумарно всяка година в европейския бюджет и получава 2.5 милиарда. Със сигурност има много критики, които могат да бъдат отправени, и никога не съм ги спестявал, но в случая това съотношение абсолютно няма алтернатива. Аз не виждам как за 7 години бихме могли да си набавим 10 милиарда евро”, посочи евродепутатът.
Пред участниците в гражданския диалог Андрей Новаков припомни, че се отбелязват 30 години от създаването на кохезионната политика в ЕС, или политика на сближаване. „Ако трябва да тръгнем по-отдалеч, това е първият път в историята на Европа, в който независими държави, без да са във война, доброволно даряват или подпомагат други държави, за да ги настигнат. Никога досега не е имало такъв подход”, каза евродепутатът.
Навлизаме в период, в който ще определим как ще изглежда финансирането, колко и за какво, чак до 2027 година, тъй като бюджетът на ЕС е със 7-годишна финансова рамка, посочи Новаков. Според него, в следващия програмен период – 2021-2027 година, предложението е България да получи с 8 процента повече или с 2 милиарда отгоре.
Управителят на Областния информационен център Геновева Друмева съобщи и за другите прояви в рамките на кампанията. Следваща е анкетата „Създай проект, за да промениш своята общност”. Бланките ще бъдат разпространени в цялата област и жителите на всяка община ще споделят как могат да променят общността, в която живеят. Идеите ще се обобщят и ще се представят на общинските ръководства, за да бъдат подпомогнати в планирането им на проекти.
На 5 октомври ОИЦ ще има изнесен щанд в центъра на Добрич, където гражданите също ще могат да попълнят анкетите. Ще бъдат раздавани  информационни материали, ще има викторини и игри. Сред наградите ще е и безплатна прожекция на 8 октомври в кино „Икар”. С нея символично ще приключи кампанията. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди