изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:53 EEST
От днес започват силни магнитни бури: как ще ни се отразят и за какво да внимаваме    
Новини В следващите дни предстои поредица от магнитни бури, някои от които ще бъдат достатъчно силни, затова е важно да се отнасяме с повишено внимание към тях. Това явление има отрицателно въздействие върху здравето на някои хора. В рисковите групи попадат метеорологично-чувствителните хора, тези с отслабена имунна система, и хората, които често са подложени на стрес.



Днес ще бъде ден с повишено геомагнитно смущение. То ще трае през целия ден, но чувствителните хора може още от сутринта да почувстват лек дискомфорт. Експертите съветват да избягваме стреса в този ден и да не се преуморяваме. Трябва да приемаме повече вода или чай.
7 и 8 октомври е двудневен период на сериозни магнитни колебания. Експертите препоръчват да внимаваме с натоварването и да избягваме излизанията на открито. На 10 октомври ни предстои отново да изпитаме вълна от силни геомагнитни колебания.

Лекарите съветват да спазваме хранителен режим през тези дни. Трябва да изключим от менюто си тежката и трудна за усвояване храна, както и алкохола. Не бива да забравяме, че през този период са възможни нарушения на съня и колебания в нервната система.

Експерти предупредиха, че магнитната буря може да доведе до нарушено функциониране на електронни устройства, в частност на комуникационни системи, и да увеличи риска от техногенни аварии.  https://www.edna.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди