изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:10 EEST
ЗАДЪРЖАХА ТРИМА ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ    
Ред и сигурностРайонната прокуратура в Шумен е привлякла като обвиняеми трима шуменци за участие в схема за телефонни измами. С постановление на наблюдаващия делото прокурор те са задържани в ареста за срок до 72 часа с цел довеждането им в съда.
Пламен Д., Тихомир Й. и Ярослав Я. са действали активно в схемата за телефонни измами. Обвинени са в извършване на престъпление по член 209, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 4 от НК, като са действали като помагачи в нея.

 По телефона пострадалите граждани са били въвеждани в заблуждение, че ще помагат на полицията да залови опасни престъпници. След обаждането на мнимите полицаи следвало второ позвъняване, в което измамените били заплашвани с физическа разправа.
Прокуратурата разполага с доказателства, че Тихомир Й. е на по-високо ниво в схемата с телефонни измами.
Районната прокуратура е обединила две досъдебни производства в едно за извършени две измами. При първата – на 5 септември тази година, измамниците са успели да вземат 11 200 лева, а при втората – на 27 септември – 5 200 лева и златни накити. При едната измама обвиняемият Ярослав е изпратил малолетния си син да вземе оставената торба с пари. Само Пламен Д. е осъждан за управление на МПС без свидетелство. Другите двама са с чисто съдебно минало.
Вчера Районната прокуратура внесе искане в Шуменския районен съд за определяне мерките за неотклонение на тримата обвиняеми. Обвинението ще настоява за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди