изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:03 EET
ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЩЕ НАСЪРЧИ ПОВЕЧЕ СЕМЕЙСТВА ДА ОСИГУРЯТ ДОМ ЗА ДЕЦА В РИСК    
Новини Община Добричка ще насърчи повече семейства да осигурят дом за деца, изпаднали в социален риск и изолация, съобщават от кметската управа за разширяване на услугата "приемна грижа". В общината вече 20 приемни семейства отглеждат в домашна среда 25 деца, изведени от рискова среда, съобщи кореспондентът на БТА Юлия Христова.

Общината като партньор на Агенцията за социално подпомагане по проекта "Приеми ме 2015" започва да набира нови кандидати за приемни семейства, за да се утвърди предоставянето на услугата в местната общност. Кметът на общината като доставчик на услугата е работодател на приемните родители. Приемните семейства могат да бъдат доброволни и професионални, посочват от общината. Възнаграждението на приемен родител с едно дете е 150 на сто от минималната работна заплата, с две деца - 160 на сто, и с три деца - 170 на сто от утвърдената минимална заплата от 510 лева. Община Добричка изплаща и издръжка на децата, настанени в приемни семейства, която според възрастта им е между 262-300 лева. За дете с увреждане се получава и добавка. Изплащат се и месечни помощи на настанените деца до завършване на средно образование, без да се вземат предвид доходите на приемните семейства, информират от кметската управа.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.43 секунди