изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:39 EEST
СКЛА “НЕФТЯНИК “ ШАБЛА - С ДВА ПЪЛНИ КОМПЛЕКТА МЕДАЛИ В ДОБРИЧ!    
СпортКремена Димитрова  и Александър Тодоров заблестяха в злато. Почетните стълбички на скока дължина и на спринта на 150 метра на турнира „Лекоатлетите на Добруджа“ бяха окупирани от малките състезатели на СКЛА „Нефтяник 2014“ Шабла. На проведения в петък - 28 септември, в Добрич турнир от календара на БФЛА възпитаниците на треньора Веселин Василев отвяха конкуренцията в дисциплините, в които участваха.

При никое от шестте деца, които Василев заведе в Добрич, „нямаше празно“. Шест от шест! Всички се завърнаха в Шабла с медали!
Шампиони в областния център станаха съучениците в IV клас на СУ „Асен Златаров“ в Шабла - Кремена Димитрова (скок дължина) и Александър Тодоров (150 м гладко бягане). Креми заслужи златото с личен рекорд в официално състезание – 3,71 м. Сашко надбяга конкуренцията за първото място с 25,21 сек. – значително подобрено негово лично постижение.
На скок дължина петокласничката Жени Петрова остана със сребърен медал, непосредствено след Кремена.
Среброто заблестя на гърдите и на Калоян Ялнъзов на 150 м. Възрастовата група на Коко „куршума“ Ялнъзов не беше предвидена от организаторите на турнира и второкластникът се пусна при по-големите. Изпревари го само бате му Сашо!
И двамата ни бронзови медалисти от Добрич са ученици на ОУ „Климент Охридски“, с. Дуранкулак. За третокласничката Жени Чобанова и второкласника Пейо Радев в пълна сила важи това, което казахме за Коко Ялнъзов – носителите на бронзовите отличия съответно в скока на дължина при момичетата и спринта на 150 м при момчетата се състезаваха с по-големите от тях деца.
На турнира „Лекоатлетите на Добруджа“ СКЛА „Нефтяник 2014“ Шабла нямаше представители в 200 м, 400 м, 800 м, 1500 м и в тройния скок – останалите дисциплини в състезанието. Но младите шабленски лекоатлети превърнаха дългия скок и най-късия спринт при до 11-годишните в отрито първенство на Шабла!
За пореден път децата от шабленския лекоатлетически клуб и техният треньор заслужиха нашите адмирации и комплименти. Преди настъпването на зимата им предстои още един турнир. След него идват дългите нощи, достатъчно дълги, за да могат да бъдат преброени спечелените от СКЛА „Нефтяник“ през годината медали...


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди