изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:26 EEST
ЗАПЛАТИТЕ НА ПРОПОВЕДНИЦИТЕ ОТ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРИРАВНЯТ С УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ    
Политика Заплатите на проповедниците от вероизповеданията в България ще се приравнят с учителските заплати, каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след среща с патриарха на Българската православна църква Неофит днес. С колкото ще се вдигнат учителските заплати, с толкова ще се увеличават и тези на свещениците и на ходжите, а парите ще се осигурят от бюджета, добави той.


В разглеждането на законопроекта за вероизповеданията още днес ще се включат и пет митрополита, каза Борисов. Никой никога не е мислил да събира и проверява доходите на църквата. Ще се контролира, това което държавата дава от еврофондове и от бюджета и в БПЦ нямат нищо против, каза премиерът. Обсъждахме БПЦ да ни даде праг относно анонимните дарения и то не само за православната църква, а и за другите вероизповедания, допълни Борисов.
Намерихме консенсусно решение и се надяваме нашите бележки да бъдат взети под внимание, каза митрополит Антоний. Назначена е експертна група, която да обсъди проектозакона с парламентарните групи, каза още той.
Народният представител Искрен Веселинов, който заедно с Цветан Цветанов и Йордан Цонев, присъстваха на срещата посочи, че в законопроекта за вероизповеданията на "Обединени патриоти" има разписани подробни правила, които са в интерес на националната сигурност. Каквато и част от нашите предложения да минат, това ще е голям прогрес, посочи той. Дори само да бъде приета идеята пред всеки храм да има български трибагреник, това няма да е малка победа, каза Веселинов. Тепърва ще се обсъжда как да се формулират текстовете за контрол върху анонимните дарения, допълни той.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди