изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:53 EEST
Зверска катастрофа с най-малко пет автомобила блокира "Тракия"!    
Новини Тежка верижна катастрофа е станала на АМ "Тракия" в посока Пловдив. Най-малко пет автомобила са се ударили. Инцидентът е станал край Ихтиман. АПИ вече предупреди, че видимостта в региона е намалена. При катастрофата има трима ранени, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Настъпили са пътни инциденти и верижна катастрофа с участието на пет превозни средства, при която, по първоначални данни има трима пострадали, потвърдиха от пресцентъра на МВР.

Трафикът в посока Пловдив се пренасочва от кръстовището за Лозен - Равно поле, Мосачево - Елин Пелин и по път I-6 София – Златица – път II-37 Панагюрище - до пътен възел "Гелеменово" и АМ "Тракия". Движението в посока София се отклонява от пътен възел Церово на АМ „Тракия“ - път III-8402 Церово - Злокучене - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман. Пътят от Пазарджик към София трафикът е насочен по стария път. Пътни полицаи са на място и регулират движението.
Отвориха за движението АМ "Тракия" в посока Пловдив, но ограниченията остават. Поради нулева видимост превозните средства се отклонят през Нови хан. В посока София също се отклоняват по път I-8, заради намалена видимост и задимяване.
Старши комисар Николай Спасов обясни, че около 5 часа е получен сигнал за катастрофа край Ихтиман. По първоначални данни във верижния инцидент са участвали пет автомобила и камион. В резултат на удара са пострадали трима, които са транспортирани в болнични заведения, а на други двама е оказана медицинска помощ на място.
Двама от пострадалите са приети УМБАЛ "Св. Анна"-София АД. 40-годишната Р.В. и 30-годишният Н.К. са стабилизирани и контактни. Жената е с порезна рана на лява ръка, но остава за наблюдение. Мъжът освен травмите на двата глезена има и счупване на подбедрица. Има нараняване и на главата. По преценка на лекарите днес или утре му предстои ортопедична операция.
30-годишен мъж, пострадал при пътния инцидент, е приет в Спешно отделение на ВМА. Пациентът е контактен, адекватен, без опасност за живота.
Главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН коментира, че сметището край Ихтиман не е работещо, запалило се вследствие на гниене. На място има пет пожарни автомобила, които продължават гасителните действия. Николов призова водачите да спазват ограниченията, защото е важно за живота на всички на пътя.
Директорът на ОДМВР - София отправи апел към водачите на МПС да карат внимателно и да спазват указанията на полицията, защото ситуацията е тежка, а видимостта нулева. Нулева видимост има и на п.в. Мухово, обходен маршрут през село Веринско. Трафикът в посока София се пренасочвапо обходен маршрут от пътен възел Церово на АМ "Тракия" по път III-8402 Церово - Злокучене - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман. https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди