изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:57 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧ Е ФИНАЛИСТ В ПРЕСТИЖНИЯ КОНКУРС „ИНОВАЦИИ В ПОЛИТИКАТА“    
Новини 1054 независими европейски граждани са гласували за Добрич и проекта „Глобал Добрич“ в рамките на наградите „Иновации в политиката“. Община Добрич е финалист в категорията „Общност“ и е номинирана между над 600 участници.


Проектът „Глобал Добрич“ е гражданска инициатива, подкрепена от добричкия кмет, която през 2017 година организира два форума „Добрич в бъдеще време“. Основните теми на форумите бяха икономика, образование, развитие на ИТ бизнес, градска среда и гражданско участие.
Наградите “Иновации в политиката” са най-престижното европейско отличие в публичната сфера. Те се организират от едноименния институт, чиято мисия е да разпознае и подкрепи тези политици в Европа, които имат смелостта да тръгнат по нов път, такива, които са креативни и постигат реални резултати - независимо от партийната си принадлежност и регионалното ниво. Наградите са представени в осем категории: Качество на Живот, Просперитет, Работа, Екология, Култура, Демокрация, Човешки права и Общност.
Основните критерии при оценяване са иновативността, създаването на мостове в културата и комуникацията между хората, изграждането на доверие в обществото, както и финансовата устойчивост на идеята или проекта във времето.
Победителите се определят изцяло от жури, съставено от малко над 1000 европейски граждани, които се селектират на случаен принцип, като всеки има възможност да кандидатства за член на журито директно от сайта на инициативата.
Наградите „Иновации в политиката“ ще бъдат връчени на официална церемония в кметството на Виена, съобщи Дарик радио Добрич.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.12 секунди