изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:42 EEST
ЗАПОЧВА ПОДГОТОВКА ЗА ПРЕМИНАВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА НА ЕДНОСМЕНЕН РЕЖИМ НА ОБУЧЕНИЕ    
Новини След среща на ресорния зам.-кмет д-р Емилия Баева и началника на РУО Жоро Тошков, проведена в петък в Министерството на образованието, е започнала подготовката за преминаване на училищата в Добрич на едносменен режим на обучение.

Правителството на България пое този ангажимент по време на шестмесечното европредседателство  на страната ни. Училищата в Добрич са 17, припомни д-р Баева и уточни, че 7 са основни, едно е обединено, 5 са среди, 2 са профилирани и 2 са професионални гимназии. От тях 9 са на едносменен режим, т.е. организацията на обучение там е полудневна и се ходи на училище само до обяд.
Тези училища, които са на целодневна организация и имат допълнителни форми на обучение – задължителни или незадължителни, могат да ги провеждат и след обед. От министерството на образованието предлагат няколко варианта за изпълнение на ангажимента. Чрез регулиране на план-приема, чрез строителство на нови сгради, чрез дострояване и чрез оптимизация на съществуващия сграден фонд. Указанията за нашата община са свързани с оптимизация на съществуващия сграден фонд и регулиране на план-приема от гледна точка на това, че учениците през тази година са с 200 по-малко.
Две от добричките училища – „Христо Смирненски” и „Христо Ботев” могат още от следващата учебна година да преминат на едносменен режим на обучение, тъй като имат повече класни стаи, отколкото ученици. Предстои да се проведе среща с директорите на училища и до 15 декември общината трябва да има готова програма за всяко учебно заведение, която да представи в министерството. Най-голям проблем представлява ФСГ”В.Левски”, тъй като сградата е малка, а приемът на ученици е стабилен. На училището ще се предложи сградата на закритото преди време ОУ „Бачо Киро”. Оказва се, че сградата на другото закрито училище - „Отец Паисий” е една от най-желаните в Добрич, съобщи в ефира Радио Добруджа.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди