изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-03-25 @ 12:41 EET
ВИЖТЕ КОИ МЕРКИ ПО ПРСР ЩЕ БЪДАТ ОТВОРЕНИ ПРЕЗ 2019 Г.    
Земеделие

Управляващият орган на „Програмата за развитие на селските райони“ 2014-2020 публикува за обществено обсъждане проект на Индикативна годишна работна програма за 2019 г.   Графикът предвижда догодина да бъдат отворени седем мерки, като най-чакани от фермерите са подмерките 4.3, 6.3 и 16.4, стана ясно от публикацията на сайта на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). Подмярката 4.3 „Инвестиции в инфраструктура“ е планирана с бюджет от 50 465 860 евро, като приемът на проекти ще бъде от май до юли 2019 г.  Описанието на допустимите инвестиции извън земеделските стопанства включва капиталовложенията за намаляване загубите на вода, реконструкция на съоръжения за съхранение на вода за напояване, инвестиции в машини и съоръжения за напояване.

Подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ ще има бюджет от 22 млн. евро. Очаква се приемът на проекти да бъде отворен през май и да продължи до юни 2019 г. Максималната субсидия за едно стопанство по тази подмярка е 15 хил. евро.

Подмярка 16.4 „Подкрепа за хоризонтално и вертикално сътрудничество между участниците във веригата на доставки“ е друга дългоочаквана мярка по ПРСР, която ще се задейства догодина. Нейният бюджет ще бъде 8 млн. евро.

Целта на подкрепата по подмярка 16.4 е създаване и развитие на къси вериги на доставки и създаване и развитие на местни пазари. Подпомагането ще обхваща само къси вериги на доставки, които включват не повече от един посредник между земеделския стопанин и потребителя. Според проекта мярката ще бъде отворена през септември 2019 г., а проектни предложения ще се приемат до октомври същата година.

Трите най-чакани от земеделските стопани мерки ще разполагат с бюджет на стойност над 80 млн. евро.

 

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди