изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:25 EEST
ОИЦ – ДОБРИЧ ОТБЕЛЯЗА 30 ГОДИНИ КОХЕЗИОННА ПОЛИТИКА НА ЕС    
Европейски съюз В началото на октомври, като част от общата инициатива на мрежата от 27 областни информационни центрове „Бъдеще на Кохезионната политика на ЕС“, Областен информационен център – Добрич организира открит щанд и безплатна кинопрожекция. Целта бе да се популяризира предложенията за бъдещето на политиката на сближаване на Европейския съюз след 2020 и отбелязване на 30 години кохезионна политика на Европейския съюз.


Открият щанд, който бе на 5 октомври в град Добрич, привлече стотици жители на града. Посетителите получиха информация за повода на инициативата от експертите на ОИЦ – Добрич, както от предоставените информационни материали: за актуалните и предстоящи процедури по оперативните програми, за финансовата и законодателна рамка на Европа след 2020 г., печатни издания на Европейската комисия на различни теми. Най-малките посетители на щанда бяха зарадвани с детски приказки и книги за оцветяване, от които да опознаят Европейския съюз и държавите-членки.
Всички граждани, посетили щанда, активно се включиха в подготвените игри и викторината на европейска тематика и получиха над 100 предметни награди и билети за игралния филм „Белгийският крал“, финансиран по програма Творческа Европа, подпрограма Медия. Безплатната прожекция на филма бе на 8 октомври в кино „Икар“ гр. Добрич. Зрителите харесаха филма, който разказва една интересна история, развиваща се на Балканите и поднесена с хумор и ирония. Затова е допринесла и работата на международния екип от България, Белгия и Холандия.
Посетителите също така имаха възможност чрез анкета да споделят своите идеи за подобряване на живота в града. Всеки, които не е успял да попълни анкетата, може да го направи до края на октомври, като за целта в Община град Добрич, както и във всички общини в областта са изложени кутия с анкети. Те ще са достъпни и онлайн на следния електронен адрес https://goo.gl/Jdni7m. В края на месеца екипът на ОИЦ – Добрич ще събере всички предложения и след обобщаването им ще бъдат изпратени до общините, заедно с подходяща информация за възможности за финансирането им чрез Европейските фондове.
Както вече ОИЦ-Добрич съобщи, 30 години Кохезионна политика на ЕС ще бъде отбелязана в цялата област и с безплатно прожектиране на пет късометражни филми на европейски режисьори, част от кампанията #EUandME. Филмите „Живата староприемница“, „Oona“, „Party Animal“, „Самотникът“ и „Debut“ показват историите на млади хора, чийто живот е бил повлиян от Европейския съюз. Вече имаме потвърдени места и дати на прожекциите. В НЧ „Васил Левски – 1959“ гр. Балчик филмите ще бъдат част от националната седмица на четенето - на 25 октомври ще бъдат прожектирани на учениците от горните класове. На 19 и 26 октомври НЧ „Светлина-1941“ гр. Генерал Тошево също ще се включи в националната кампанията и ще прожектира филмите пред учениците от 8 до 11 клас. В Шабла, в народно читалище „Зора-1894“ кинопрожекцията ще бъде на 22 октомври. Учениците от Професионална гимназия по техника и облекло „Дочо Михайлов“ гр. Тервел ще видят филмите в часовете на класа от  8 до 12 октомври. ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница, общ. Добричка също ще се включи в инициативата с прожекция на 19 октомври. Очакваме още читалища и училища от област Добрич да се включат в инициативата.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди