изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:13 EEST
„АНТИМОВСКИ ХАН“ НИ КАНИ В СВЕТА НА КРАСИВОТО    
Култура Днес от 17.30 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков“ можете да се потопите в литературния свят на списание „Антимовски хан“. Организатори на събитието са Община град Добрич, Регионален исторически музей и Сдружение на писателите – Добрич. Заповядайте в Хана, уважаеми съграждани, казват издателите на „Антимовски хан“, за да се порадваме на гостите.

А те са доста:
- 130 г от рождението на Дора Габе – една великолепна статия на д-р Кремена Митева, свързана с ТАЙНИТЕ на поетесата – рождената дата, версиите за името и, наследниците, които живеят днес в Монреал, Канада – в текст, документи и снимки.

- В съвместна публикация със сп. „Знаци“ отбелязваме 70 години от рождението на Йордан Кръчмаров със спомени и стихове посветени на него. Но само при нас читателят може да прочете „ЕТЮД ЗА КИБРИТЕНА КЛЕЧИЦА“ – камерна пиеса, непубликувана досега, от Кръчмаров.

- С два разказа и статия за него отбелязваме шейсетгодишнината на разказвача КРАСИМИР БАЧКОВ. В рубриката „Проза“ е и уважаваната ЗДРАВКА ЕФТИМОВА.

- В статията „СЛУЧАЯТ СВЕТЛОЗАР ИГОВ И ДРУГИ „НЕДОСТОВЕРНИ” СЛУЧАИ… “ Евелина Белчева е описала своите разхвърлени спомени, появили се след прочита на „Световете на литературата. Разговори със Светлозар Игов“, анкета с Антония Велкова-Гайдаржиева, Велико Търново: Университетско издателство „Св. св. Кирил и Методий“, 2017./ОПАСНО ЧЕТИВО/

- За ЕДИН ГОЛЯМ, НО НЕ МНОГО ИЗВЕСТЕН български художник – Петър Дачев, говорят д-р Кремена Митева и Магдалена Трифонова, и за книгата „Петър Дачев и Истанбул“ от проф. д-р Хюсеин Мевсим – литературен, историк, поет и преводач, преподаващ в Анкарския университет. В Дома на Йовков има и изложба на художника.

И разбира се поезия от ЛИЛИ КАЧОВА, КРАСИМИР ЙОРДАНОВ, СВЕТЛА ИЛИЕВА И ХИЛАЛ КАРАХАН В превод на КАДРИЕ ДЖЕСУР.
А в рубриката „Кукуряк“ АЛЕКСАНДЪР БЕЛЧЕВ ще ви разсмее с действителни случки.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди