изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:51 EEST
ПОСЛЕДНАТА ОЦЕЛЯЛА ПЪТНИЧКА ОТ ТИТАНИК ПРОДАВА ВЕЩИТЕ СИ НА ТЪРГ; ИЗОБИЛИЕ ОТ ПОПЧЕТА В БАЛЧИК    
НовиниПоследната оцеляла от Титаник, Милвина Дийн, ще предложи на търг вещите си от потъналия кораб, за да плати таксите за старческия дом, в който живее, съобщава британски вестник.


Британката е била едва на два месеца, когато Титаник се сблъска с айсберг и потъна през 1912 г. Днес тя е на 96 години и едва свързва двата края. Жената се надява да събере от продажбата 3000 лири (3845 евро).
Възрастната дама ще предложи на търг куфар, пълен с дрехи, които били дадени на семейството й от жители на Ню Йорк при пристигането им на суша след потъването на кораба.
"Продавам куфара сега, защото трябва да платя таксите за старческия дом и предоставям за продан всичко, което има някаква стойност", обяснява Дийн пред регионалния вестник "Дейли Еко". Тя живее в дома от две години. "Таксите са доста високи. Колкото повече пари събера, толкова по-добре", каза още тя.
Около 1500 пътници загинаха при потъването на луксозния пътнически кораб Титаник при първото му плаване през Атлантическия океан.
***************
Слънчевите октомври дни напълниха мрежите на балчишките рибари. В залива на Белия град има изобилие от попчета, похвалиха се те.
Един килограм от рибата търгуват за 5 лева, а за два цената е общо 8 лева. Клиентите са най-много на изгода ако си вземат 3 килограма. Тогава броят 10 лева. Зарганата се продава за 12 лв. за кило. Местните рибари предлагат карагьоза срещу 7 лева, тъй като уловът на този вид риба е слаб. Най-скъпо на пазара за пресни рибни продукти се търгува чернокопът - 15 лв. е килото.
И в момента много от местните любители на риболова предпочитат да си набавят прясна риба сами от морето, хвърляйки въдици от крайбрежните буни и новоизградената част на дамбата в Белия град.
Краневските рибари хвърлят мрежи в албенския залив и в Кранево и се радват на добър улов на сафрид, а понякога и на чернокоп. Те алармират обаче, че излиза и морски дракон. Добър улов на сафрид, чернокоп и зарган регистрират на север от нос Калиакра. 
НДТ – 16 октомври 2008 г.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди