изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:48 EET
ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ЩЕ РЕМОНТИРА ВОДОПРОВОДИ В ТРИТЕ СИ НАЙ-ГОЛЕМИ СЕЛА    
Новини Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров подписа в петък, 12 октомври, договор с Държавен фонд „Земеделие” за рехабилитация на част от водопроводната мрежа на селата Спасово, Кардам и Люляково. Договорът е на стойност 4 145 620,04 лв. без включен ДДС и се осъществява по подмярка 7.2.

 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020.
Проектът предвижда рехабилитация на водопроводи и възстановяване на улични настилки и в трите села. Ще бъде обновена ВиК инфраструктура с обща дължина 17 466,24 м и положена асфалтова настилка върху 59 365, 97 кв.м.улична мрежа.
Това е най-големият проект, който Община Генерал Тошево ще реализира през последните години. Той е ключов за решаване на проблемите по амортизираната водопреносна мрежа и влошената улична инфраструктура в част от селата на община Генерал Тошево. До подписване на договора за финансиране се стигна след като Община Генерал Тошево кандидатства в първия прием по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 през октомври 2016 година.
Очаква се строителството по отделните обекти да започне през следващата година, тъй като за неговото изпълнение ще бъде обявена процедура по Закона за обществените поръчки.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди