изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:43 EEST
С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ЗДРАВЕ И ОПТИМИЗЪМ    
ОбществоОт 2016 година – като социален асистент, обгрижвам трима прекрасни възрастни наши съграждани. Съвсем наскоро те имаха свои лични празници. И аз – с огромно удоволствие, бих искала да ги поздравя чрез страниците на вестник „Нова добруджанска трибуна“. 

От сърце поздравявам Василка  Илиева  Маринова, която   през  месец септември  започна 90-ата си година. Тя е от Ловешко, но по разпределение идва да работи в Добруджа, в ДЗС Рогозина. „Нейни“ са първите 1500 дка  земя, ожънати от жена, но не със сърп и паламарка, а с трактор и комбайн. През 1950 год . за 22 дни тя изоставя своя трактор и с нов съветски комбайн прибрала  житото - първото жито у нас, ожънато от жена-комбайнер. После завършва висшето си образование в Пловдив, а след това се жени за добруджанеца Димитър Добрев Маринов. Има  три деца - две дъщери и син, и три внучета - момчета.
От сърце поздравявам Елисавета Дъскова – на 93 години, която  през септември имаше имен ден и го отпразнувахме  с приятелки в пицария „Гардения“. Елисавета е работила като счетоводител в завод „Метал-Маяк“. Има един син, две внучки и две правнучки.
Сърдечни поздрави и за 87-годишния Георги Ангелов Господинов.  Той е работил като музикант, диригент и учител по музика в град Добрич. Преди 1980 год. се върна  от Кан - Франция със златен медал за изпълнение на 40-ата симфония на Моцарт и 8 индивидуални златни медали на наши напреднали акордеонисти. Един от тях  - Станимир Узунов, сега е диригент и учител по музика в Германия със семеѝството си.
Цяла енциклопедия от мъдрост и доброта са тези трима души. Докато се грижа за ежедневните им нужди, пред мен се разкриват три нови свята – на труд, на себеотрицание, на мъдрост… Непрекъснато се радвам на духа им… И от сърце се надявам още дълги години да носят радост на всички, които ги познават!                                                                                                                                        
Бъдете здрави още дълги години, мили възрастни хора. Желая ви щастие, оптимизъм и добро настроение!
Красимира ШОПОВА - социален асистент



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди