изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:07 EET
16 ОКТОМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ПРЕХРАНАТА: СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА 16-24 ОКТОМВРИ 2018    
НовиниСъс свое решение Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО), взето в деня на създаването й (16 октомври 1945), обявява 16 октомври за Световен ден на прехраната, който се чества в над 150 страни, като България се включва през 2006 г., за раширяването на достъпа до храна и създаването на условия за устойчиво земеделие.



Днес от 11 часа в ГРАНД ХОТЕЛ СОФИЯ се организираме пресконференция, на която ще стартира НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА. Символът на седмицата е ЗЕЛЕНИЯТ КАРТОН.
На пресконференцията ще участва организационният комитет на седмицата: инж. Живка Георгиева – фондация „Българска месна традиция, Шеф Георги Иванов - Евро Ток България, проф. д-р Стефка Петрова – водещ изследовател и консултант в областта на храните, Диана Банчева – фондация „ЕкоЦентрик“, инж. Николай Генов – Движение ХРАНКООП, д-р Христо Христозов – Дружество Европейско право,
ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА е инициатива на Фондация „Българска месна традиция”, която е създадена за изследване, формиране, подпомагане и застъпничество на политики за съхраняване и развитие на българската месна традиция. В 2014 г към инициативата се присъединяват сдружение „Устойчиво общество“, Граждански институт и Дружество Европейско право. От 2015 партньор на инициативата е и Евро-Ток България - организация с над 10 годишна история като неразделна част от Евро-Ток Интернационал, която е официален консултант на Европейската комисия в областта на храните. В 2016 към инициатива се присъединява движението ХРАНКООП. През 2017г. с цел фокус върху хранителната грамотност на децата като част от образованието за устойчиво развитие към инициативата се приобщава фондация „ЕкоЦентрик“. През 2018 г. като партньор  се включва и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство - първата и най-голяма организация на  образователни институции в областта на туризма и общественото хранене в България.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди