изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:53 EET
Грандиозен секс скандал: Наши футболисти изнасилили норвежка!    
Новини
Националите ни гостуват на Норвегия тази вечер от 21:45 часа в преследване на четвърта поредна победа в турнира Лига на нациите. Последният ни успех като гост на скандинавската страна датира отпреди 35 години. На 7 септември 1983 година България печели в Осло с 2:1 в евроквалификация, а головете бележат Стойчо Младенов и Наско Сираков.


Доста интересно обаче е в месеците преди мача. Същото лято идва разкритието за грандиозен секс скандал, в който са замесени наши футболисти. Всички са потресени от случката, разиграла се в Златни пясъци. Жертвата е норвежка туристка - 34-годишната Роуз. 

Темида е безмилостна към провинилите се. Осъдени са седем души, а присъдите варират между една година условно и три години и половина ефективно. Опандизени са надежди на благоевградския футбол. Най-много лежат Йордан Мурлев, Иван Муларов - Алдо Моро и Митко Димитров - Катеричката. Тримата са одрусани по три години и половина. По-леко минават другите, минали през кревата на норвежката - Румен Стойчев, Кръстю Пенев и Иван Бербатов. Условно се отървава само Васко Попов. Той е комсомолски секретар на отбора, а баща му е шеф на РПУ в Белица. Доколкото е известно, Попов-старши е офицер от Държавна сигурност. Останал без важните си футболисти Пирин изпада в "Б" група. 

34-годишната Роуз летува в Златни пясъци със своя сънародничка. Футболистите на Пирин твърдят, че жителката на Осло е проститутка, която се съгласява на групов секс срещу заплащане. Тарифата й била 100 долара на калпак. Белята става, след като Роуз и приятелката й се нафиркала до козирката. Впрочем така правят повечето скандинавци, щом попаднат в държава без сух режим и с евтин алкохол. 

Хардсексът се разиграва в края на август, когато Пирин (Благоевград) акостира край морето за мач със Спартак (Варна). Вечерта преди двубоя треньорът Васил Методиев - Шпайдела праща всички в леглата точно в 22:00 часа. Според каноните на спортния режим. Обаче на "орлетата" им се отваря глътка. Те правят десант от втория етаж. Първи се измъкват вратарят Христо Христов - Бараката и Борислав Хаджиев - Шмайзера. По-късно към тях се присламчват и съотборниците им. Двете норвежки хващат окото на родните футболисти, които решават "да атакуват". Алкохолът започва да се поръчва с бутилки. Засуканите норвежки сядат на коленете на играчите. Палавата игра продължава и не след дълго няколко от футболистите и Рoуз се озовават в хотелската стая, където се досещате какво се е случило...

Осъдените не отричат секса с чужденката. Но се кълнат, че срещу 300 долара тя им е пуснала.

Под ударите на закона попадат само футболните новобранци. Старите кучета: Христо Христов - Бараката, Методи Стоянов - Мечо, Борислав Хаджиев - Шмайзера и Борис Николов - Заека, минават метър. 

След случката Роуз с помощта на хотелската администраторка пише оплакване за групово изнасилване. Районното в Златни пясъци се задейства. 

През това време изцедените през нощта футболисти на Пирин се потят и на терена. Пиянството и оргията си казват думата. "Орлетата" губят от Спартак (Варна) с 0:4. На полувремето милиционерите се обаждат на треньора на домакините Иван Вуцов. За карък на благоевградчани Спартак е МВР-отбор, а Вуцата е майор от ДС. Габровецът обещава на колегите си да им съдейства при задържане на престъпниците. 

Вуцата отива при треньора на Пирин Васил Методиев. Съобщава му за жалбата на норвежката. Моли го да остави играчите си за кратка справка. Това било дреболия. А все още не е късно да се измъкнат. Духнат ли в този момент, иди ги гони сетне. Шпайдела се колебае, но Вуцата настоява. Гарантира, че ще потули случая. Целият отбор на Пирин остава за показания. Организира се разпознаване. Норвежката посочва седем души. Според следователите това са хората, които не са я уважили достатъчно. Следва поставянето на белезници и отвеждането на играчите в милицията. "Орлетата" прекарват три месеца в ареста, а след осъждането някои са за по-дълго в килиите.

След като обезкръвеният му отбор изпада в "Б" група, Васил Методиев отива в Левски. Именно под негово ръководство "сините" постигат най-големите си успехи. 

Само месеци след грандиозния секс скандал пък националите ни побеждават в Норвегия. Нещата в Осло на 7 септември 1983 г. не тръгват добре. На вратата застава 20-годишният Борислав Михайлов, тъй като по-опитният Илия Вълов получава контузия на тренировката в деня преди двубоя. За да има на разположение повече полеви играчи, Вуцов е оставил в София Антонио Ананиев и така Михайлов трябва да играе в два поредни дни, след като пази и за младежките национали. Още в 4-ата минута норвежците повеждат в резултата с гол на Оге Харейде (по това време играч на Норич). Седем минути по-късно обаче България изравнява – Стойчо Младенов е точен след триково изпълнение на пряк свободен удар.

В 51-ата минута удря моментът на Наско Сираков. Той получава топката на тъчлинията, но усеща, че никой не го пресира и се втурва в атака. Топката е на неудобния му ляв крак, но Сираков шутира и вкарва. Това е първият му гол за националния отбор. Той идва в първия му официален мач за България, след като преди това има участия в контролите срещу Алжир (3:2) и Гърция (3:2).

След края на мача българските национали са почерпени от посланика ни в Норвегия Георги Атанасов. Поводът е двоен – футболната победа и 72-ият рожден ден на държавния глава Тодор Живков. Успехът в Осло дава шанс на България за класиране на европейското първенство във Франция. Още повече, че на 16 ноември побеждаваме Уелс с 1:0 в София. Следва решителен мач с Югославия в Сплит, в който в истинска драма отстъпваме с 2:3 и „плавите“ отиват на Европейско.

И преди евроквалификацията в Норвегия има скандал. Наско Сираков напуска самоволно лагера на националите в базата на „армейците“ „Червено знаме“... заради Илиана Раева. По това време двамата са започнали бурна любовна връзка. Наско и Илиана не са се виждали повече от месец и футболистът решава една нощ да избяга от лагера и да се види с гимнастичката. Иван Вуцов обаче научава за бягството. Треньорът е бесен на 21-годишния играч и дори е готов да го отстрани от отбор. 

„Не те е срам! Как можа! Викнал съм те да си титуляр с Норвегия! А ти!? Престъпник! Ще ми ходиш по нощите да се правиш на мъж! Ще се обадя на баща ти!“, фучи разбеснелият се Иван Вуцов.

В Осло обаче Сираков бележи победното попадение, което е негов първи гол за националния отбор. Явно срещата посред нощ с Илиана Раева му се отразила много добре... 

7 септември 1983 г.
НОРВЕГИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:2

1:0 Оге Харейде (4), 1:1 Стойчо Младенов (11), 1:2 Наско Сираков (51)

Норвегия: Том Якобсен, Ерик Солер, Терие Койедал, Оге Харейде, Свен Грьондален, Кай Херловсен (77-Арне Ерладсен), Рогер Албертсен, Андерс Гиске (56-Свере Брандхауг), Видар Давидсен, Арне Докен, Халвар Торесен
Неизползвани резерви: Ерик Торствед, Тор Бревик, Том Сундби
Селекционер: Тор Рьосте Фосен

България: Борислав Михайлов, Николай Арабов, Наско Сираков, Георги Димитров, Петър Петров, Радослав Здравков, Руси Гочев (64-Божидар Искренов), Живко Господинов, Антим Пехливанов (85-Георги Славков), Аян Садъков, Стойчо Младенов
Неизползвани резерви: Георги Тенев, Александър Марков, Лъчезар Танев
Селекционер: Иван Вуцов

Осло, „Улеваал“ - 15 515 зрители
Съдия: Хайнц Фанлер (Австрия)
Жълти картони: Аян Садъков (България)
https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди