изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:14 EET
ПО ИНИЦИАТИВА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ ДОБРИЧ ПОКАЗВА ИЗЛОЖБА „ЕВРОПЕЙСКИ МАРШРУТИ“    
Култура Покана да присъства на откриването на изложбата е изпратена до Почетния консул на Франция и Германия във Варна г-н Недялко Неделчев



По инициатива на областния управител Красимир Кирилов, Художествената галерия в Добрич ще покаже рисунки, графики и живопис на двама бележити български творци. Изложбата под наслов „Европейски маршрути“, която Кр. Кирилов ще открие на 19 октомври от 17.30 ч. е в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, чиято работна програма за настоящата година е одобрена с Решение № 396/11.06.2018 г. на Министерски съвет. Покана да бъде гост на откриването на изложбата областният управител изпрати до Почетния консул на Франция и Германия във Варна г-н Недялко Неделчев.
Съгласно одобрената работна програма от правителството по Приоритет 2 2018 г. е „Година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в Европейския съюз и приносът на Република България към европейските ценности“. Чрез събития се цели популяризиране на съвременното европейско изкуство.
С изложбата „Европейски маршрути“ от фонда на Художествената галерия ще бъдат представени на публиката 30 живописни и графични творби, акварели и рисунки на Никола Манев и Стоимен Стоилов. Двамата автори със своите произведения са добре познати в редица европейски галерии и са носители на много престижни награди.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди