изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:48 EEST
ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В БАЛЧИК ЩЕ ГЛАСУВА ЗА НОВАТА СЪДЕБНА ПАЛАТА    
Новини Висшият съдебен съвет е отправил искане до Община Балчик за безвъзмездно подновяване правото на строеж върху общински парцел от 767 квадратни метра в центъра, непосредствено до читалище „Паисий Хилендарски“, за нова съдебна палата. Така се цели трайно решаване нуждите на съдебната власт от сграден фонд в общината.


На това място през годините са правени две първи копки за нова съдебна палата в Белия град, но досега пари за построяването и не са отпускани. Районният съд в Балчик се помещаваше до есента на 2011 година в сграда до църква „Св. Георги“ в центъра. Зданието бе обявено за опасно поради свлачищни процеси, което наложи палатата да се измести в края на града в частна собственост на улица „Стара планина“, съобщи Радио Варна.
Същата година с решение на Министерски съвет бяха прехвърлени на Министерството на правосъдието права върху части от бившето военно поделение в квартал „Балик”, където да се настани съд и прокуратура, но до реалното им ползване не се стигна поради нуждата от сериозен ремонт.
Проектопредложението за учредяване право на строеж на нова съдебна палата в Балчик ще бъде разгледано този четвъртък на редовно заседание на Общински съвет.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди