изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:10 EEST
Европейска олимпиада по статистика за ученици 2019    
Европейски съюзЗапочна регистрацията за участие във втората Европейска олимпиада по статистика за ученици, която ще се проведе от октомври 2018 до май 2019 година. Инициативата е насочена към повишаване на статистическата култура на младите хора, към насърчаване на тяхната любознателност и интерес към статистиката и нейната роля в живота на обществото.


Видеоклиповете на българските отбори, както и видеоклип с информация за олимпиадата, можете да гледате в YouTube канала на НСИ: https://m.youtube.com/user/bgnsi.

Съгласно регламента и тази година олимпиадата ще се проведе в два кръга - национален и европейски, с две категории ученици от средното образование: ученици от Х - ХII клас и ученици от VIII - IX клас. Състезанието ще бъде отборно, като всеки отбор ще се състои от един до трима ученици с учител ментор. На отличилите се отбори ще бъдат раздадени награди, а победителите в двете категории от националния кръг ще представят страната ни на европейския кръг.

Можете да се регистрирате за участие и да намерите допълнителна информация на сайта на ЕОС: https://www.nsi.bg/esc2019/.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди