изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:52 EEST
ДАНЪЦИТЕ В БАЛЧИК ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ ПРОМЯНА В СЛЕДВАЩИТЕ ТРИ ГОДИНИ    
Новини Покачване на налозите в община Балчик през следващите три години не се предвижда. Това показва актуализираната бюджетна прогноза за периода 2019 – 2021 г. в частта и за местни дейности, която се предлага за утвърждаване от Общински съвет на редовно заседание този четвъртък. Постъпленията в местни дейности се залага да бъдат годишно около 14 милиона, а разходите с близо милион по-малко, съобщи кореспондентът на Радио |Варна в Балчик Албена Иванова.


Очаква се съветниците да утвърдят правото на строеж на съдебна палата в центъра на Балчик. Да прекратят съсобственост с Асоциация на Дружества със специална инвестиционна цел от Варна по отношение на два декара терен на улица „Приморска“. Става дума за мястото на бившата механа „Дионисополис“, където в момента стърчат бетонните останки на разбит преди време новопостроен хотел. Местните депутати ще се произнесат и дали да бъде освободен от такси за технически услуги и административни дейности инвеститор в Кранево, който има намерение да строи хотелска база са 12 хиляди квадратни метра разгъната застроена площ и да разкрие над 50 постоянни работни места.
В дневния ред на сесията в Балчик са включени 18 точки, чието разглеждане ще започне в 9.00 часа в заседателната зала на администрацията.
Едно от проекторешенията гласи на Община Балчик да бъдат предоставени безвъзмездно за управление и ползване минералните води – изключителна държавна собственост. Това ще доведе до по-добро усвояване на природния ресурс, допълнителни приходи в общинския бюджет и ще стимулира инвестиционния интерес.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди