изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:51 EET
ЕДНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО КЪМ ДОБРИЧКАТА ПУБЛИКА    
Култура На 19 октомври, петък, от 19.00  ч., в Огледална зала „Нели Божкова“ - със съдействието на Община град Добрич, ще се представи младият творец Стоимен Стоянов - Nocktern. Той е известен с експериментите си в сферата на нео-класиката, трип-хопа, джаза и електрониката. Музиката, която прави, е силно повлияна от съвременните артисти на акустично-електронната сцена.


Nocktern е солов проект на Стоимен Стоянов, познат като електронен и нео-класически композитор и пианист, както и като вокалист на хард кор/метъл групата Them Frequencies.
Програмата за концерта е изцяло авторска и се състои от 4 творби за пиано, от които 3 са от последното издание озаглавено Pieces of Lyla  парченца от Лила) https://www.youtube.com/watch?v=YqNvqbtE9LY
Останалата част е от 3 електро-акустични творби, в които използва различни аналогови синтезатори и пиано. Те са в синематичен ембиънт стил и са част от следващия албум, по който работи в момента.  Заглавието е NoStalgia.
През годините има издадени 2 албума в разнородни стилове и различни колаборации и участия на сцена с имена като Иван Шопов, Теодосий Спасов, Джоана Сайз, Йозеф ван Висем,  Англе Симитчиев, 2 hennings, Орлин Стоянов, Kayo Dot, The Bedlam club и други.
Композитор е на театрална и филмова музика.
В следващите месеци се очакват две издания - електроакустичен самостоятелен албум, като проява на 3- тото лице на Nocktern след нео-джаз трип-хоп дебютния албум No Sugar Added и  пиано соло късометражния албум Pieces of Lyla,  както и колаборация с американския соул/блус певец и композитор Алед Орду.

https://nocktern.bandcamp.com/

Заповядайте, вход свободен!


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди