изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:21 EEST
50 ГОДИНИ АЛБЕНА: АЛБЕНА С ДОГОВОР ЗА ФРАНЧАЙЗ С МАРИТИМ ЗА ПЕТЗВЕЗДНИЯ ХОТЕЛ „ПАРАДАЙС БЛУ“    
Туризъм
„Албена” АД уведомява регулаторните органи и обществеността, при условията на чл. 100 т от ЗППЦК, че на 15.10.2018 г. се сключи договор за франчайз между „Албена” АД и международната хотелска верига Маритим по отношение на петзвездния комплекс „Парадайс Блу Хотел & Спа“.




Групата Maritim е създадена през 1969 г. в Германия, където управлява 33 обекта. От 2004 г. тя има и международно покритие, като към момента присъства в още седем държави - Китай, Турция, Испания, Холандия, Малта, Египет, Мавриций. Към нея попадат както градски хотели със силен фокус върху събитийния туризъм, така и ваканционни, включително морски, в близост до езера, голф игрища и др. Всички хотели са с четири и пет звезди.

Брандът Маритим е емблема на премиум локация, отлично качество на обслужването и експертиза за провеждане на събития, коментираха от дружеството.
Петзвездният "Парадайз Блу Хотел & Спа" е най-новият комплекс в курорта.
Това е първият хотел, който компанията дава на външен оператор. Досега куротът правеше това само със съпътстващите дейности и услуги, като ресторанти, магазини, различни забавления и други несъществени услуги. Приходите от наема на различни обекти в курорта възлязоха на 5,2 млн. лв. за 2017 г. и 5,3 млн. лв. за 2016 г.
Не се съобщават подробности за сделката с MARITIM, но ако предположим, че "Албена" АД привлече няколко международни вериги, ще реши някои от проблемите си. На първо място с маркетинга, който ще се поеме от съответните вериги. Освен това българската компания ще трябва да се грижи за оперирането на по-малко хотели, а на трето място - ще има вътрешна конкуренция в курорта, което може да е за добро.
Ако повече вериги се грижат за привличане на платежоспособни туристи, "Албена" АД ще може да взема по-висок наем за ресторантите, магазините и другите си обекти, съобщава инвестор.бг
Пред "Капитал" Димитър Тачев, зам.-директор "Маркетинг и продажби" в Албена, съобщи, че договорът е със срок от 10 години. "Основната мотивация за сключване му са високите стандарти на работа на веригата", съобщи Тачев, допълвайки, че германският пазар е и ключов за хотела.

Хотел "Парадайз блу" в Албена бе отворен през лятото на 2017 г. на първа линия до плажа на мястото на бившите бази "Камелия" и "Доростол". Обектът е петзвезден, разполага с 238 стаи и апартаменти, заведения, басейни, СПА зона, голям конферентен център и др. В момента "Парадайз блу" е хотелът с най-високи цени в курорта и работи в периода между април и октомври.

През последните две години се засилва интересът на българските хотелиери по Черноморието към сключването на договори за управление с международни вериги, основна част от които са към големи туроператори, а не хотелиерски групи, какъвто е случаят с "Парадайс блу".

НЯКОИ АКЦЕНТИ В ПОРТФОЛИОТО НА MARITIM

 Изчерпателното портфолио включва централно разположени градски хотели, удобно разположени летищни хотели, крайбрежни морски курорти, семейни хотели на брега на морето, голф хотели и паркови хотели. Докато всеки имот е уникално индивидуален със своите предимства, те са обединени под мотото на Maritim за "срещи и настаняване под един покрив". Що се отнася до съоръженията за събития, никоя друга частна компания в Германия не може да съчетае колекцията на Maritim с конгреси и заседателни зали. "Maritim" е в синоним на немски за гостоприемство.
Една от съставките на рецептата за успех на Maritim е нейният акцент върху намирането и храненето. Повечето хотели разполагат с множество ресторанти, предлагащи както регионални специалитети, така и богат избор от международни фаворити.
Компанията инвестира в себе си, като инвестира в персонала си - с чиракуване, напреднало професионално обучение и стимули на работното място, които държат най-добрите хора в компанията по-дълго. Допълнителното обучение чрез Maritim Academy, съчетано с вътрешни възможности за промоция, проправя пътя към дългосрочното удовлетворение от работата, което в крайна сметка се превръща в удовлетворение на клиентите.
Освен създаването и координирането на индивидуални пакети за настаняване, Maritim Hotel Travel Services предоставя на туристите и бизнесмените конкурентни цени на полети, летищни трансфери и коли под наем. Те са експерти в реализирането на специални желания като луксозни меден месец, романтични уелнес обиколки, дни на дълбоководно гмуркане и 18 дупки на ден. Агенцията подпомага организаторите на конференции с незабравими стимули и групи с многоезични екскурзоводи и местни екскурзии.
При реализирането на целта си за създаване на национална мрежа от хотели Мартим създаде HMS - Hotel Management Services International GmbH, компания, която се фокусира върху придобиването на договори за управление на хотели в чужбина.
Никой хотел няма да приеме гост под името Maritim, преди компанията да е абсолютно сигурна, че настаняването ще отговаря на високите стандарти на компанията. Освен това HMS действа като седалище на Maritim за международното портфолио, което отговаря за ежедневните операции.
В допълнение към придобиването на съществуващи хотели разширяването на портфолиото на Maritim се състои и в създаването на нови хотели.
Бъдещето може да започне - Маритим е готов.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди