изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:14 EEST
СЪДИИ И ПСИХОЛОЗИ ДИСКУТИРАТ В АЛБЕНА ЗАЩИТАТА НА ДЕЦАТА ПРИ НАСИЛИЕ    
Туризъм"Участие на детето в гражданския процес, разпознаване и превенция на насилието над деца и синдрома на родителско отчуждение" е темата на регионалната среща между съдии от Варненския апелативен район в к.к. Албена. Обект на дискусията са особеностите на прилагането на ръководните принципи на правата на децата при участието им в гражданския процес: правото им на живот, на оцеляване и развитие, както и на недопускане на дискриминация, съобщават от пресцентъра на Апелативен съд - Варна.

Срещата се организира от Националния институт на правосъдието, УНИЦЕФ и Апелативен съд - Варна. Водещ в тази дискусия е Кремена Чобанова - програмен директор "Достъп на децата до правосъдие" на УНИЦЕФ, съобщи Надежда Карапанчева за БТА.
Кога и как да бъде изслушвано и разбрано детето, как посланието му да бъде разграничено от чувствата и личния опит на съдията, и на останалите участници в процеса. Това ще бъде разяснена на магистратите от Весела Банова - водещ експерт в областта на клиничната психология и д-р Любомир Жупунов - в детската психиатрия. Ще бъдат обсъждани още диагностиката, разпознаването и последиците от сексуалното насилие над деца.
Сериозен акцент в професионалната дискусия между съдиите е и "синдромът на родителско отчуждение", който експертите определят като форма на емоционално насилие над детето.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.44 секунди