изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:30 EEST
ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА ПАНОРАМНИЯ ПЪТ МЕЖДУ БАЛЧИК И КАВАРНА    
Новини3,5 милиона евро ще бъдат инвестирани в ремонт на пътища в и около Балчик. Общината е одобрена по програмата за трансгранично сътрудничество и съвместно с румънския си партньор Мангалия ще усвои за подобряване на транспортната мрежа 6,9 милиона евро.


Това наложи днес Общинският съвет да заседава за втори път, извънредно, за да утвърди съфинансирането на бенефициента от 71 300 евро. Всяка от общините участва с  2 процента собствен принос към проекта си, съобщи кореспондентът на Радио Варна в Балчик Албена Иванова.
85 процента от допустимите разходи ще финансира Европейският фонд за регионално развитие, а държавните бюджети на двете страни ще предоставят допълнително 13 на сто от стойността.
Ще бъде рехабилитиран панорамният път Балчик - Каварна до местността Иканталъка, където е границата между двете общини, както и отсечката за курортен комплекс Тузлата. С парите ще бъде асфалтирана и улична мрежа в Балчик – части от ул. „Приморска,“ площад „Рибарски“ и главната улица „Черно море“.
Срокът на изпълнение е 36 месеца, считано от датата на подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди