изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:08 EEST
Три години затвор при строг режим    
Ред и сигурностТри години лишаване от свобода при строг режим ще търпи предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище Сурай А. Присъдата на Търговищкия окръжен съд е за извършени от него две престъпления – за кражба, която представлява опасен рецидив,  и за прокарване в обръщение на 4 подправени банкноти с номинал 20 евро. За всяко от деянията съдебният състав му определи наказания, като наложи най-тежкото от тях – 3 години затвор при строг режим.

Кражбата била извършена на 3 януари 2017 г. Осъденият заредил гориво за 60 лева на бензиностанция на OMV в Търговище. Влязъл уж да плати, но напуснал бензиностанцията през ресторанта. Качил се в джипа си и потеглил, без да заплати горивото.

При условията на продължавано престъпление осъденият Сурай прокарал в обръщение 4 подправени банкноти с номинал 20 евро, като знаел, че не са истински парични знаци. С фалшивите пари той платил нощувка в хотел в Търговище, където обменил друга фалшива банкнота от 20 евро. Дал на свой познат други четири такива, като му обещал заплащане, ако ги обмени.

Подсъдимият по същото досъдебно производство Деян Т. сключи споразумение с Окръжната прокуратурата в Търговище и вече търпи ефективната си присъда от 1 година и 5 месеца при строг режим в плевенския затвор. И двамата са многократно осъждани.

Присъдата на Сурай А., произнесена от Търговищкия окръжен съд, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.  

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди