изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:18 EEST
КЕРАНКА ДАЛАКМАНСКА ОТБЕЛЯЗА ЮБИЛЕЙ С ПРЕМИЕРА    
Култура Поетесата Керанка Далакманска от Каварна отбеляза с представяне на новата си книга „Нарисувай ми думи“ своя 70-годишен юбилей. Поводът събра гости, приятели и колеги на поетесата в Художествената галерия „Христо Градечлиев“.


Събитието бе съпроводено с клавирен концерт и изложба на румънската художничка Лаура Нистореско. В експозицията са представени  24 платна, всички с изглед от Каварна и околността, подбрани специално да допълват стиховете, съобщи кореспондентът на Радио Варна Петранка Божкова.
Председателят на Дружеството на писателите в Добрич, поетът Сашо Серафимов подчерта при представяне на книгата:  „При Керанка поезията е малко тиха. В тази стихосбирка тя е събрала едно огромно духовно пространство, в което е живяла. Намерила си е лирическите герои, всички неща, с които се е сблъсквала и които са я тревожили, те са влезли като израз, като емоция, като оценки в поезията й. „Нарисувай ми дума” е едно послание за доброта, за мечта, за красиви отношения между хората. Разгръщайки книгата, читателят ще разбере за какво мечтае Керанка Далакманска.
За особен принос в областта на културата поетесата, която е и дългогодишна журналистка,  бе наградена с Плакет на община Каварна.
Дълги години Керанка Далакманска бе и кореспондент на Радио Варна в Каварна. Пожелаваме й да е здрава и все така да намира най-точните думи за поетичните си разкази!
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди