изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-10-25 @ 09:20 EEST
КМЕТЪТ ЙОРДАН ЙОРДАНОВ ЩЕ ВРЪЧИ ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ „ДОБРИЧ“ В ОБЛАСТТА И КУЛТУРАТА    
Култура Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката ще бъдат връчени на официална церемония на 1 ноември т. г. – Денят на народните будители и българските учени от 11.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“. Те включват диплом и парична сума. Носителите на престижните награди са определени от комисия, назначена със заповед на кмета, която заседава на 17 октомври, съгласно правилник, утвърден от Общинския съвет.

Носител на Колективна награда е Драматичен театър „Йордан Йовков“. Индивидуалната награда е за Живко Марков – специалист в Регионален исторически музей – Добрич, а наградата „Млад творец“ ще получи Татяна Иванова – поетеса, музикант, ученичка на Езикова гимназия „Гео Милев“.

Съгласно член от Правилника за присъждане на годишните награди „Добрич“ комисията присъжда допълнително грамоти за принос в науката и в духовното развитие на град Добрич по своя преценка.
 
    В знак и израз на признание Почетна грамота за значителен принос в духовното развитие на град Добрич ще получат:
•    Добруджански технологичен колеж – Добрич;
•    Сдружение на писателите – Добрич;
•    Петър Петков – директор на Държавен куклен театър „Дора Габе“;
•    Лана Анцаридзе – хореограф и режисьор, ръководител на Детски музикален театър „Дея“, Танцов театър „Дея“ Клуб „Театър“ при Младежки център – Добрич;
•    Петър Петров – старши експерт при РУО – Добрич;
•    Йовка Атанасова - член на СУБ – Клон Добрич;
•    Ненчо Попов – член на Дружество на краеведите „Отец Павел Атанасов“.
   
Годишните награди „Добрич“ имат за цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за ярки постижения и принос в развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди