изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:22 EEST
ИМА ВСЕ ОЩЕ ТАКИВА ХОРА    
Общество
На 3 октомври привечер се спрях на зеленчуковия пазар срещу бившия ресторант “Балик” в квартала. Доста бързах и след покупките се спуснах към центъра на града, за да се прибера у дома. На другия ден сутринта открих, че липсва тефтерът ми със записки, телефонни номера и други документи, но най-вече в него бях поставила 650 лева. Притеснена, го търсих близо час вкъщи - безрезултатно.


Към обяд се качих на автобуса и отидох на въпросната сергия, където продаваше същият човек. Надеждата ми беше нулева. И ето, че стана чудо. Продавачът ми каза, че е прибрал и запазил тефтера, че ме е чакал да се върна предната вечер до 21.30 часа. Разбрал е, че вътре има пари.
Сали Исмаил Мустафа от с. Соколово ми върна тефтера с всички документи вътре и точната сума. Можеше и да не го направи. Можеше да каже, че не е видял нищо, че вероятно някъде другаде съм го изгубила. Този скромен и честен човек не се възгордя от постъпката си, продължи да работи както преди, но явно беше доволен, че ми е направил добро, защото е видял с каква уплаха отидох при него втория път.
БЛАГОДАРЯ МУ ОТ СЪРЦЕ!. Всички знаем в какви времена на измами и кражби живеем. Моята случка не принадлежи към реалния живот. Но... има и такива хора като Сали. Бог да ги благослови!

Зоица ШАЛТЕВА, Балчик

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди