изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:27 EEST
Кобрата размаза Фюри и е официален претендент за световната титла!    
Спорт
Българският боксьор Кубрат Пулев спечели категорично срещу британеца Хюи Фюри по точки (117:115, 118:110, 115:113) в "Арена Армеец" в двубой, който бе елиминационна и определи официалния претендент на Антъни Джошуа за световната му титла от Международната боксова федерация. Това бе 26-а победа за българина на професионалния ринг от 27 мача, като единствената му загуба датира от ноември 2014 година, когато Кобрата бе нокаутиран в мач за световната титла от Владимир Кличко. За британеца пък това бе едва второ поражение в 23 срещи, като и предишното му такова бе по точки от бившия световен шампион Джоузеф Паркър през септември миналата година.


Най-интересното по рундове от грандиозната битка:

1 Рунд - Първата част започна с леко преимущество на Хюи Фюри, който вкара няколко добри удара, но Кобрата се защитаваше добре и към средата на рунда пое инициативата, като в самия край завърши с доста добри вкарани удари.

2 Рунд - Втората част започна доста равностойно, а Фюри изглеждаше доста респектиран от българския боксьор, който постепенно изчакваше удобна възможност и в края на рунда нанесе чудесен ляв прав, след който разкървави британеца. Само гонгът спаси Хюи от по-сериозни последствия.

3 Рунд - Третата част започна ударно и с първия сигнал британецът се нахвърли към Кобрата, но българинът се бранеше добре и парира поредица от удари. Последваха силни минути за Кубрат, който в края на рунда притисна своя опонент и отново отвори аркадата на лицето му, но въпреки това Фюри вкара няколко доста добри удара, с които може би взе рунда. 

4 Рунд - Четвъртата част започна прекрасно за българския боксьор, който вкара ъперкът, след който Фюри изглеждаше разклатен и търсеше клинча. Кобрата продължи да натиска до края на четвъртия рунд, но британецът все пак оцеля.

5 Рунд - Кобрата започна предпазливо петата част и изчакваше удобен момент да нанесе по-сериозен удар, но неговият съперник предимно се бранеше и отново търсеше клинча. Минутка преди края българинът вкара в ъгъла британеца и му нанесе серия от удари, които обаче Фюри издържа.

6 Рунд - Фюри отново се хвърли в началото на шестата част, но отново това бе безплодно. Нашият боксьор изчака и в средата на рунда повтори упражнението от предишните няколко рунда и в последната минутка бе по-активен, вкарвайки няколко добри удара. 

7 Рунд - Кубрат Пулев продължи с познатата тактика и през втората част на седмия рунд вкара прекрасни крошета в главата на Фюри, но британецът отново издържа. От по-близкия план се видя, че неговото ляво око обаче лека-полека се затваря.

8 Рунд - Хюи Фюри започна изненадващо добре частта и вкара много силно дясно кроше в главата на Кубрат Пулев, а българинът бе доста поразклатен, но успя да се задържи на крака. Чак в края на рунда Кобрата се посъвзе, но частта определено бе за Фюри. 

9 Рунд - И деветата част започна по-добре за британеца, но в самия край на рунда Кобрата тотално контролираше събитията на ринга и вкара серия от удари, които отново обаче бяха издържани от разклатения Фюри, който отказа да падне в нокдаун. 

10 Рунд - Кобрата продължи да натиска своя съперник, вкарвайки добри удари, а аркадата върху лицето на Фюри ставаше все по-голяма, но до по-сериозна ситуация не се стигна и рунда отиде при българския боксьор.

11 Рунд - Българският боксьор продължава да диктува събитията на ринга, като неговата победа е въпрос на само още рунд. 

12 Рунд - Фюри започна да мята своите ръце на посоки, надявайки се на изненадващ нокаут, но Кобрата се бранеше добре и дори търсеше нокаута, въпреки че водеше убедително в мача. Е, до такъв не се стигна, но Пулев няма за какво да съжалява, тъй като след броени минути неговата ръка трябва да бъде вдигната и той да бъде обявен за победител.
https://www.blitz.bg

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев, който победи категорично по точки Хюи Фюри, говори след края на срещата, играна в "Арена Армеец". Ето какво каза официалният претендент за световната титла на Международната боксова федерация, която е притежание на Антъни Джошуа:

"Благодаря на уникалната публика. Българите сме силни, когато сме заедно. И това не е клише. Наистина Фюри беше в добра форма. Добър противник. Труден за уцелване, защото беше доста крив и неудобен, но както виждате, учим ги младите... Винаги е добре дошъл в нашия боксов клуб, имаме добри треньори. За да го има Кубрат Пулев, преди нас е имало много добри боксьори, така че респект за тях", каза Кобрата.

"По принцип имам много дебела глава, но вярата ме задържа. Беше много бърз Фюри, но имах много по-точни удари и той се предаде. Опитът и добрите тренировки ми донесоха победата. Контузии имаше и сега, но бяха малки и продължихме да работим здраво. Готов съм да изляза срещу Антъни Джошуа. Друг Кубрат ще излезе срещу него, не този от тази вечер. Имам грешки за оправяне", добави българинът.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди