изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:07 EET
Нападателят от синагогата в Питсбърг може да получи смъртна присъда    
По света
Нападателят от синагогата в Питсбърг, щата Пенсилвания, може да получи смъртна присъда, предадоха информационните агенции. Припомняме, при нападението бяха убити 11 души, множество други бяха ранени.



Министерството на правосъдието ще повдигне срещу заподозрения обвинения за престъпления, основани на нетърпимост, както и за други престъпления, за които може да бъде постановена смъртна присъда, се казва в съобщение, публикувано на сайта на американското правосъдно ведомство.

Очевидци разказват, че в сградата е влязъл въоръжен мъж. Той веднага е открил огън, в момент, в който синагогата е била пълна с хора за сутрешната съботна служба. По-късно властите съобщиха, че 12 минути след началото на стрелбата 46-годишният стрелец се е предал.

Впоследствие беше установено, че той е разпространявал в социалните мрежи антисемитски съобщения. Досега не е попадал в полезрението на правоохранителните органи.

Разследващите смятат, че той е действал сам и че е бил въоръжен с автомат и три пистолета.

Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че за нападения в храмове трябва да има смъртно наказание.   https://news.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди