изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:19 EEST
Новите издания "30 години община Добричка" и "Не се гаси туй, що не гасне" ще бъдат представени на 1 ноември    
Култура"30 години община Добричка" е най-новата книга за историческото минало и икономическия потенциал на региона, която ще бъде представена в навечерието на Деня на народните будители, съобщават от кметската управа.

В изданието, което е богато илюстрирано с цветни фотографии, са показани Батовската долина с единствената планина под равнина в България, живописните ждрела на Суха река, археологическият комплекс "Славната канара" и други природни и исторически забележителности. Книгата проследява и развитието в различните сфери на обществения живот в общината - образователното дело, социалните услуги, културата.
Още една книга - "Не се гаси туй, що не гасне", излиза в общината за празника на народните будители. Изданието е по повод 50-годишнината на фолклорния събор "Песни и танци от Слънчева Добруджа" и е посветено на читалищната дейност в региона. В книгата са събрани очерци за всички 35 читалища в общината.
Двете книги ще бъдат представени пред читателската публика, пред кметове, читалищни деятели, директори на учебни заведения на 30 октомври в заседателната зала на общината. http://www.bta.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди