изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:19 EEST
200 БЪЛГАРЧЕТА ПРИСТИГАТ ОТ 6 ДЪРЖАВИ НА СЕМИНАР ЗА ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ    
Новини Близо 200 българчета от Македония, Молдова, Украйна, Албания, Сърбия, от Западните Родопи и района на Тервел ще участват в XXIII Есенен семинар на Фондация "Българска памет", който започва днес в Кранево под мотото "Предприемачество и високи технологии".


Сред лекторите са водещи предприемачи, новатори, дигитални специалисти, творци и лидери в сферата на науките и роботиката. Семинарът ще предложи впечатляваща програма, която ще потопи децата в света на виртуалната реалност, изкуствения интелект, хуманоидните роботи, 3D мапинг-а, нано сателитите и много други, съобщи Радио Варна.
Официални гости на форума ще бъдат:  НАУМ - виртуалнен водещ на събитието, НАО -  хуманоидни роботи от България ● д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет“, Моника Панайотова, зам.-министър на Българското европредседателство, Иван Портних, кмет на град Варна, Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България, Богдан Мирчев, представител на Фондация „Ханс Зайдел“ за България.
От 2007 година фондация "Българска памет" осъществява съвременната идея за национална идентичност в перспективата на европейската принадлежност на България и равнопоставеност на диалога между културите. Дейността й е в четири основни направления: утвърждаване на националното чувство у най-младите, чрез инициативи за опазване и социализация на културно-историческото наследство; борба с демографската криза в България; интеграция и социализация на българските общности от историческата диаспора; изграждане на икономика на знанието и реализация на младите хора в България.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди