изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:32 EEST
1 НОЕМВРИ: СВЕТОВЕН ДЕН НА МЪЖЕТЕ; СЪЗДАВАТ ДОБРУДЖАНСКИ МЛАДЕЖКИ АЛИАНС    
НовиниОбявен през 2000 г. по инициатива на фондацията "Горбачов", на кметството на Виена и на организациите на ООН с централа във Виена.  Отбелязва се през първата събота на ноември. "Пазете мъжете!" - под този лозунг всяка първа събота на ноември се празнува Световният ден на мъжете.

Психолозите бият тревога: прекалено много изисквания се предявяват към днешните мъже и в резултат жизнеспособността им намалява и те тежко понасят стреса. Според психолози празнуването на Деня на жената на 8 март създава у мъжете чувство на обърканост и ги разстройва, особено когато децата се втурват да обсипват майките си с подаръци. "Мъжкият празник" е начин да се поправи ситуацията. Той свидетелства, че обществото се отнася със загриженост към мъжете, че държи на тях, убедени са психолозите.

     ****************   
     Проект, насочен към младите хора, бе представен вчера във Висше Училище Международен колеж в Добрич.
Той е озаглавен „Интегрирана програма за изграждане на капацитет на НПО за ефективно партньорство с държавната администрация“ и се изпълнява от фондация „Модерно образование и наука“. Искаме да се опитаме да направим един нов модел на образование на всяко едно ниво, сподели на Клара Димитрова – заместник-ректор на ВУМК и член на фондацията. Председател на проекта е д-р Димитрина Каменова. Неговата цел е да се изгради реално действащ механизъм, чрез който младите хора да намерят своето място, както и да се повиши ефективността на младежките организации. Партньор е Агенцията за регионално икономическо развитие и инвестиции в Добрич. В рамките на проекта е предвидено създаването на партньорска мрежа „Добруджански младежки алианс“.
     НДТ 31 октомври 2008 г.
 


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди