изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:01 EET
Взрив в сграда на ФСБ на Русия в Архангелск    
Новини В сградата на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) в Архангелск е избухнала експлозия, предаде агенция ТАСС, позовавайки се на данни от спецслужбите. В района са засилени мерките за сигурност. „Според предварителните данни един човек е починал, а още трима са в болница“, съобщи губернаторът на региона Игор Орлов. Той посочи, че починалият не е служител на службата, но самоличността му се установява. Тримата ранени са служители на ФСБ.


По предварителна информация човек, който е влязъл в сградата, е извадил неидентифициран предмет от чантата си, който впоследствие е избухнал в ръцете му, в резултат на което мъжът е загинал. „Инцидентът е станал на входа на сградата на ФСБ“, добави губернаторът.

Територията на сградата е блокирана, а всички от управлението са евакуирани.

Експертите определят вида на взривно устройство. Според пресслужбата на Генералната дирекция на Министерството на извънредните ситуации в района на Архангелск, на място работят оперативни служби, включително пожарникари и спасители.

Седалището на ФСБ се намира в центъра на града на булевард „Троицки“, недалеч от регионалния драматичен театър и големи търговски центрове.

Прокуратурата в района на Архангелск извършва проверка на фактите около взрива. „Започнахме инспекция, а сътрудниците ни са на обекта, но досега няма конкретна информация за причините за експлозията“, каза служител на областната прокуратура. https://www.vesti.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди