изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:09 EEST
ОСЪДИХА НАРКОЗАВИСИМА КРАДЛА    
Ред и сигурност35-годишната Елица П., която беше предадена на съд от Окръжната прокуратура във Варна като подсъдима по две дела за кражби на пари и дебитни карти и за използването им без съгласието на титуляра, извършени като продължавани деяния, получи две осъдителни присъди от два състава на Варненския окръжен съд. 

Подсъдимата посетила дома на свой познат от детството си. Използвала отсъствието му и успяла да вземе дебитната му карта с листче, на което бил изписан ПИН-кодът. Час по-късно потърпевшият получил съобщение от банката, че от картата му е изтеглена сумата от 50 лева. Мъжът установил, че дебитната карта и листчето с ПИН-кода липсват. Малко по-късно отново бил уведомен чрез SMS от кредитната институция, че е извършено теглене на 400 лева от картата му. Тогава помолил сина си да уведоми банката за неправомерното теглене.
След полунощ на 29 декември м. г. подсъдимата отново отишла в дома на своя познат. Той я пуснал само в коридора на жилището си. За да я сплаши, взел въздушната си пушка. Когато се върнал обратно в коридора, чул стъпките й по стълбището. След като заключил вратата, проверил портфейла си, който се намирал в якето му в коридора. Така установил липсата му. В него имало 30 лева, лична карта и свидетелство за управление на МПС. Портфейла потърпевшият открил върху пощенските кутии, но без парите, и подал жалба в полицията.
Същото престъпление младата жена осъществила в условията на продължавано деяние и спрямо възрастна жена. С чуждата дебитна карта Елица направила неуспешен опит да изтегли 20 лева от банкомат, платила дребни покупки в магазин и отново опитала да изтегли пари без успех.
Осъдената е зависима от хероин и амфетамини от години.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди