изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:38 EEST
18 ЗАГИНАХА ПО ПЪТИЩАТА, 12 ОТ ТЯХ СА САМОКАТАСТРОФИРАЛИ    
Ред и сигурност
От началото на 2018 г. 18 души са загинали по пътищата на областта. 12 от тях са самокатастрофирали, съобщи гл. комисар Жулиян Минев - началник на сектор „Пътна полиция“. Тежките ПТП от началото на годината са 122, като освен 18-те загинали, 148 души са ранени.



Само през октомври в областта има 17 тежки катастрофи с 27 ранени и 1 загинал - самокатастрофирал мотоциклетист край село Оброчище.
Основните нарушения, които извършват шофьорите, са употреба на алкохол или наркотици, неправоспособност. Увеличава се броят на шофиращите след употреба на наркотици – само за този месец са заловени 23-ма, срещу 18 – за употреба на алкохол.
От 1 ноември КАТ стартира три кампании срещу пътния травматизъм, с партньори Съюза на българските автомобилисти и БЧК. От 1 до 10 ноември е акцията „С безопасно ППС през зимата“. Ще бъдат извършвани проверки на велосипеди и превозни средства с животинска тяга. От 11 до 20 ноември кампанията е насочена към пешеходците, като пътните полицаи ще проверяват не само дали те спазват правилата за движение, а също така дали водачите са толерантни и се съобразяват с предимството им на обозначените места. Периодът съвпада и с обявения от ООН Ден без жертви на пътя. В третия етап от акцията – от 21 до 30 ноември, катаджиите ще проверяват дали автомобилите са готови за зимата.
Униформените ще следят до колко автомобилите са подготвени за управление при зимни условия. Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла и дебелината на грайфера на гумите. При нарушения ще бъдат налагани санкции. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди