изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:28 EEST
БОТЕВЦИ – ПО ПЪТЯ НА БУДИТЕЛИТЕ    
Култура
По повод Деня на народните будители учениците от 5 – 7 клас на ОУ „Христо Ботев“ участваха в училищен проект със задача да открият места в Добрич с паметни плочи, бюстове и културни институти, носещи имената на видни добруджански будители. След усилена изследователска работа учениците от петите класове подредиха изложба със своите снимки и карти на Добрич, на които са отбелязали посетените места.


Удовлетворени от показаните карти преподавателите отчетоха, че децата са преоткрили града и обогатили своите знания за приноса на будителите в историята на Добрич. Сред най-добре представилите се откроиха Божидара и Евгени от 5 в, Райола от 5 б и Калоян от 5 а клас.
Учениците от шестите класове представиха своите кратки видеоклипове, заснети пред музеи, паметници и паметни плочи, в които те разказват за живота и делото на Йордан Йовков, Адриана Будевска и Дора Габе.


Най-сложна, но и най-увлекателна беше задачата за 7 клас, които изработиха интерактивна карта на Добрич с обозначени улици, културни институти, носещи техните имена.
Вчера всички наградени получиха грамоти пред паметника на своя патрон Христо Ботев.

ОУ "Христо Ботев"


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди