изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:24 EET
С ТЪРЖЕСТВО В ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ ПРОХОДИ НЧ „ДОБРИЧ 2017“    
Култура С водосвет, отслужен от отец Петър, днес официално бе открита сградата на НЧ „Добрич 2017”, което се помещава в бившето училище „Дора Габе”. Припомняме, с решение на Общинския съвет, най-новото читалище в Добрич ще използва за свой дом бившето училище „Дора Габе”, съобщи Радио Добруджа.


Стаите на първите два етажа вече са оборудвани като кабинети са отделните школи. Младите музиканти вече използват оборудваната стая за репетиции. Готова е залата, отредена за репетициите на духов оркестър. Има кабинети за  школата по изобразителни изкуства и  за духови инструменти.  Има и компютърен кабинет, който е оборудван благодарение на дарение. Всяка стая на първия етаж разполага с Wi Fi връзка. 
Читалището очаква желаещите да се запишат в клуб по астрономия, курс по Дигитална фотография за любители, театрална трупа, фолклорен център и др.
На откриването вчера председателят на читалището Николай Нейчев благодари на всички, които са помогнали за реализиране на тяхното начинание. Много от тях присъстваха на тържеството, като направиха подаръци  за новия дом на читалището.
Сигурно не е хубаво всяко време да има нужда от възрожденци, но този факт трябва да го приемем и да сме благодарни, че възрожденците на нашето време са наши приятели и можем да си помагаме взаимно, заяви зам.-кметът арх. Боян Коларов, който бе сред гостите. Аз съм благодарен, че съдбата ми отреди да мога с нещо конкретно да съм съпричастен физически да съм участвал в създаването на нещо толкова красиво, заяви още Коларов.
Поздравителни адреси бяха получени от народните представители от ГЕРБ Даниела Димитрова и Пламен Манушев, от областния управител, журналиста Ники Кънчев, който е член на Обществения съвет на читалището, и др.
След като отец Петър благослови читалищната сграда, изтъкна като важен фактът, че откриването е точно на Деня на будителите.
От 19.00 часа в концертната зала на Общински младежки център “Захари Стоянов” ще започне концерт-демонстрация на част от дейностите, които предлага читалището.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди