изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:51 EEST
СЕМЕЙСТВО ТЪРСИ ПОМОЩ ЗА 2-ГОДИШНОТО СИ МОМЧЕНЦЕ    
Общество
Семейството на Дани от Добрич, който е само на 1 годинка и 9 месеца, се обръща за помощ към цяла България, за да може малчуганът успешно да се пребори с детската церебрална парализа, която му е поставена като диагноза преди близо година. Йордан Веселинов Ганчев - Дани е роден в 31-ва гестационна седмица в Добрич, като е тежал едва 1080 грама. Цели 2 месеца е прекарал в ковьоз със силно увредени органи.


При преглед при невролог на 25.11.2017 г., когато Дани е бил само на 10 месеца, е диагностициран с ДЦП. Дотогава Дани е трябвало да се опитва да се обръща сам, да движи крачетата и ръчичките, но той не го е правил. От момента на диагностицирането до днес, Дани не спира да провежда всекидневни рехабилитации. В началото рехабилитацията е била по 30 минути дневно, а днес е от 4 до 6 процедури дневно, като събота и неделя са почивните дни за Дани. Рехабилитациите включват Сензорна зала и Психомоторика (Монтесори), плуване, масажи и Бобат, Войта, ерготерапия, електростимулации, барокамера, логопед. На месец разходите за рехабилитациите на момчето възлизат на 1500 лева.
До момента цялото лечение на Дани е с лични средства на родителите му, но след като получават оферта от Турската клиника „Рибем“, виждат, че сумата е непосилна за тях и се обръщат към всички за помощ! За 24 процедури, които се равняват на 12 дни престой за Дани, сумата е 2400 €, като не са включени разходите за транспорт, храна и квартира. Рехабилитациите трябва да са постоянни, непрекъснати, за да има добър резултат и момчето да се излекува.
Всеки, който желае да помогне на Дани да не спира с рехабилитациите, може да го направи, чрез превод по
*Дарителска сметка в ДСК Банк, град Добрич

IBAN: BG35STSA93000025681956
BIC:STSABGSF
Титуляр:
Йордан Веселинов Ганчев



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди