изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:55 EET
Най-авангардната оптична мрежа вече в Добрич продължава да расте    
Интервюта
Разговаряме с г-н Кичев, управител на добричкия телеком провъйдър (DtP), за новите мрежови технологии и за това как те се развиват в Добрич.





 - Г-н Кичев, вярно ли е, че изграждате най-авангардната оптична мрежа в Добрич?
О:
- Да и не само това - мрежата е вече е активирана в почти половината град. Картата на покритие може да бъде видяна в нашия сайт. А в рамките на по-малко от година мрежата ще бъде активирана и в останалите части от Добрич. Сроковете за това могат да бъдат видяни отново в нашия сайт.

- Бихте ли пояснили какво означава определението „най-авангардна“, когато става въпрос за оптична мрежа?
- Най-важното за потребителите е, че мрежата не зависи от електроснабдяването и външните влияния, които създаваха проблеми на старите медни кабели, защото през тях се предават електрически сигнали - например електромагнитните смущения от високоволтовото окабеляване.
Друга важна особеност на нашата мрежа е, че за разлика от повечето, които твърдят, че предлагат оптична свръзаност, нашата мрежа е до дома на потребителите. А това означава, че е максимализирана ползата от свръх бързите оптични кабели.

- А за какво всъщност ни е такава мрежа?
- Първата полза е, че информацията по тази мрежа се движи със скоростта на светлината. Знаете - това е най-голямата скорост във физическия свят. Втората полза е, че почти няма ограничения за количеството информация, което се предава по нея. Спомняте си, как в близкото минало, когато съседите ви ползваха интернет – качеството на връзката се влошаваше. Е, с тази мрежа, това почти не се случва.
Третата полза за добричлии е, че всички включени в нашата 1000 Мbps оптична мрежа настоящи и нови абонати на DtP имат достъп до гарантирано върхово качество на цифрова телевизия и свръх бърз интернет. Също до множество модерни технологии и услуги, които тепърва ще се разрастват.

- Искате да кажете, че освен количествени има и качествени промени?

- Да. Затова нашите абонати имат на разположение не само голям брой телевизионни програми, но те са с максималното качество, с което се излъчват. Това, което в последно време всички наричаме HD (High Definition) телевизия, всъщност означава, че телевизионният сигнал е с качество, което в пъти надвишава качеството на старите DVD носители.

- Г-н Кичев, въвеждането на всички тези върхови технолигии означава ли, че ангажиментите на потребителите за тяхната поддръжка се увеличава?
- Напротив – ангажиментите или поне това, за което имат да мислят потребителите, значително намалява. Защото на разположение на нашите абонати е добре обучен, високо квалифициран персонал със съвременно оборудване за бързо отстраняване на евентуални аварии.

- Има ли нещо ново в съдържателен план, което ще бъде достъпно във вашата мрежа?
- Освен над 200 TV канала, които традиционно предлагаме, от този месец  започнахме  да предлагаме  и два нови предплатени пакета :
 * DTP Плюс ТВ   включващ 7т-е канала: TV 1000 ,TV 1000 Руское кино,эEpic drama, Viasat Histori, Viasat Explor, Viasat Nature,  Brazzers (18+)
* И специализирания пакет за любителите на испанското футболно  първенство, световен тенис и други спортове Sport+.
Пълна информация за предлаганите пакети клиентите ни  могат  да намерят в нашия сайт или намясто в нашите каси.
НДТ

/Пълното интервю очаквайте в печатното издание на НДТ/
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди