изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:57 EEST
НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ    
СпортНОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ


ЛУДОГОРЕЦ СРЕЩУ ЦСКА-СОФИЯ НА 1/4-ФИНАЛИТЕ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

Вчера бе изтеглен жребият за 1/4-финалите в турнира за Купата на България. Церемонията се състоя в Националната футболна база "Бояна" в София, а в нея участие взе и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Дербито в тази фаза на турнира ще бъде между Лудогорец и ЦСКА-София. Българският шампион ще бъде домакин в сблъсъка с "червените". Друг интересен сблъсък е срещата между Ботев (Пловдив) и Черно море. В предишната фаза "канарчетата" елиминираха Берое след изпълнение на дузпи, а "моряците" се справиха с Левски отново след рулетката на дузпите. Тимът на Етър ще приеме Локомотив (Пловдив) във Велико Търново, а Струмска слава (Радомир) ще домакинства на Септември (София).

Победителите се излъчват по системата на отстраняване в една футболна среща, съгласно условията на член 19, ал. 1, ал.3, ал.4 и ал.5 от Наредбата на БФС, сезон 2018/2019 г. Домакин на футболната среща е отборът, изтеглен първи при жребия. 1/4-финалите ще се играят 2, 3 и 4 април. На 16/17 ще бъдат първите полуфинали, а на 23/24 април - реваншите (само полуфиналите в турнира се играят по системата на размененото гостуване).

 

ИКАРДИ СПАСИ ИНТЕР И ОТНЕ ПОБЕДАТА ОТ РЪЦЕТЕ НА БАРСА

Италианският гранд Интер и испанският колос Барселона завършиха при резултат 1:1 в мача помежду си от 4-ия кръг на Шампионската лига. Резервата Малком вкара гол в 83-ата минута за каталунците, но само 4 минути по-късно Мауро Икарди изравни за домакините. Двубоят на “Джузепе Меаца” бе от Група “В”, в която каталунците са лидери с 10 точки, след като преди две седмици надиграха “нерадзурите” от Милано с 2:0. Интер е втори със 7 точки. На трето място се намира Тотнъм с 4 точки, а последен е ПСВ Айндховен със само една точка.

Аржентинската суперзвезда Лионел Меси, който не е на 100% готов за игра след травма на лакътя, не бе записан дори сред резервите на Барселона, а Усман Дембеле, Луис Суарес и Филипе Коутиньо бяха нападателното трио на "лос кулес". 

Още в първите секунди Интер застраши вратата на Марк-Андре тер Стеген, но имаше сигнал за засада. Веднага след това пък Самир Ханданович трябваше да прави спасяване след удар на Усман Дембеле. В 12-ата минута Луис Суарес пропусна прекрасен шанс за гол за Барселона, стреляйки неточно от доста удобна позиция. В 19-ата минута Квадво Асамоа не бе далеч от гол във вратата на Барселона, но ударът му от движение не намери целта, а малко след това Суарес пробва нещо много красиво, но опитът му да прехвърли Ханданович не се получи. В 30-ата минута Суарес, без да иска, по-скоро попречи на Усман Дембеле, който стреля от много добра позиция към вратата на Ханданович, а секунди по-късно деветката на Барселона пропусна великолепна голова възможност. Суарес получи шанс да стреля от съвсем близко разстояние, но го направи неточно. В 37-ата минута пък Филипе Коутиньо тества Ханданович с далечен изстрел, но словенският страж внимаваше и изби. В 42-ата минута Суарес за пореден път имаше възможност да изведе каталунците напред, но Ханданович направи ново блестящо спасяване.

В началото на второто полувреме “нерадзурите” все още залагаха предимно на дефанзивни действия. В 59-ата минута Мауро Икарди можеше да накаже грешка в отбраната на “лос кулес”. Жерар Пике с отлична намеса обаче попречи на нападателя да стреля, а минута по-късно Ханданович направо поредно спасяване. Иван Ракитич успя да достигне на аутлинията отбитата от Ханданович топка и подаде на Суарес, който най-сетне я изпрати във вратата, но попадението бе правилно отменено, тъй като кълбото бе напуснало очертанията на игрището преди паса на хърватския халф към уругваеца. В 63-ата минута словенският страж на Интер пак показа чудесна реакция, този път след удар на Коутиньо и резултатът остана 0:0. Стигна се до 83-ата минута, когато появилият се току-що на терена на мястото на Дембеле Малком изведе Барса напред в резултата. Той бе изведен в много добра позиция пред вратата на Интер и Ханданович най-сетне бе преодолян. Радостта на гостите не изтрая твърде дълго, тъй като 3 минути преди края Мауро Икарди изравни. Аржентинецът бе изпуснат от бранителите на Барселона в наказателното поле и успя да нанесе удар, който Тер Стеген не можа да отрази - 1:1.

До края на срещата не се случи нещо кой знае колко интересно и двата тима прибавиха по една точка към актива си.

 

ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА НАНЕСЕ ОТРЕЗВЯВАЩ ШАМАР НА ЛИВЪРПУЛ

Цървена звезда постигна първа победа в Група "С" на Шампионската лига, след като надигра с 2:0 Ливърпул на стадион "Райко Матич". Мърсисайдци изиграха един от най-слабите си мачове от началото на сезона и логично инкасираха второ поражение в надпреварата. "Звездашите" нанесоха своя удар в рамките на седем минути през първата част, като големият герой за домакините бе Милан Павков (22', 29'), който реализира и двете попадение. След почивката Ливърпул наложи натиск, но Милан Борян направи няколко спасявания, а на два пъти и гредите помагаха на домакините. Преди две седмици мърсисайдци победиха сръбския шампион с 4:0.

В състава на Звезда имаше общо пет промени в сравнение с 11-те, които започнаха на "Анфийлд". Милан Павков, Марко Марин, Милан Родич, Душан Йованчис и Вуядин Савич бяха титуляри. Мениджърът на гостите Юрген Клоп остави Джердан Шакири извън групата заради настроенията, които имат сръбските фенове срещу швейцарския национал с албански произход. Даниел Стъридж започна за сметка на Роберто Фирмино, който бе оставен на скамейката за началото. Жоел Матип и Адам Лалана също бяха титуляри. 

Домакините стартираха доста добре, като стояха напълно равностойно на Ливърпул в първия 1/4-час, опитваха да атакуват повече и стигнаха до три корнера пред вратата на Алисон. При един от тях Савич получи шанс да стреля от 12 метра, но топката мина встрани. В 17-ата минута гостите създадоха първата стопроцентова възможност за гол. Мане проби отляво и центрира от аутлинията, Робъртсън не успя да нанесе добър удар, но така топката стигна до Стъридж, който от шест метра не успя да уцели вратата, стреляйки над напречната греда. Три минути след това отново Стъридж имаше голяма възможност. Този път Мане го намери в наказателното поле, той се обърна добре и реши да отиграе сам, но след рикошет в крака на бранител топката премина встрани. В 22-ата минута Алисон спаси удар на Набухан. При последвалия корнер отбраната на Ливърпул изпусна Павков, който засече с глава отблизо, давайки преднина на Звезда. Само седем минути след това отново Павков разстреля Алисон след мощен удар от 25 метра. Вайналдум и Матип не се представиха добре в дефанзивен план в тази ситуация - 2:0 за домакините.

Юрген Клоп реагира с двойна смяна на почивката. Джо Гомес замени Трент Александър-Арнолд, докато Роберто Фирмино влезе на мястото на Даниел Стъридж. В 50-ата минута центриране на Салах стигна след рикошет до Мане, който стреля от пет метра, но ударът му бе блокиран от Савич. Пет минути след това центриране на Робъртсън отляво рикошира в крака на бранител, след което топката "кацна" върху напречната греда на вратата на Борян. В 71-ата минута стражът на Цървена звезда спаси удар на Салах от границата на наказателното поле, а секунди след това нов изстрел на египтянина срещна дясната греда. В 87-ата минута и Ван Дайк не успя да намери целта с глава. В добавеното време Салах стреля от 15-ина метра, но Борян отново спаси.

Мърсисайдци имат шест точки от четири мача, докато Звезда вече има четири пункта.

 

ВАЛВЕРДЕ: НЯМАШЕ СМИСЪЛ ДА РИСКУВАМЕ С МЕСИ

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че отборът си е свършил работата при гостуването на Интер. Въпреки че завършиха 1:1, каталунците станаха първият отбор, който се класира за следващата фаза на Шампионската лига. Наставникът на Барса обясни и защо не е пуснал в игра доскоро контузеният Лионел Меси. “Изиграхме много добър мач. Целта ни беше да си осигурим продължаване на осминафиналите, но и да победим, за да сме спокойни за първото място в групата. Показахме хубав футбол, но ни липсваше малко точност. Интер не за първи път показва, че е много опасен в последните минути, вече спечелиха доста точки по този начин. Ние обаче сме доволни, че два кръга преди края на груповата фаза вече се класирахме за елиминациите”, коментира Валверде. “Не искахме да рискуваме с Меси. На тренировките е едно, а мачовете са съвсем друго. Знаехме, че ни чакат тежки единоборства и нямаше смисъл да поемаме излишни рискове. Поговорихме с Лео и преценихме, че така е най-добре”, обясни треньорът на каталунците. “Радваме се за Малком. Той притежава отработен удар и се включи чудесно. И в двата мача срещу Интер не създадохме много голови положения заради добрата игра на съперника в дефанзивен план. В тяхното ДНК е да не се предават никога. Така спечелиха точка срещу нас днес и направиха обрат срещу Тотнъм”, добави Валверде.

 

ВЕНГЕР ОТРЕЧЕ ЗА МИЛАН

Ден след като “Франс Футбол” гръмко обяви, че Арсен Венгер ще смени Дженаро Гатузо начело на Милан, самият французин опроверга информацията на авторитетното издание. Бившият мениджър на Арсенал беше категоричен, че изобщо не е преговарял с “росонерите” и има други планове за бъдещето си. “Това не е вярно. Поредните спекулации. Ако бях подписал договор с някой клуб, вече щях да съм го съобщил. В момента съм съсредоточен върху съвсем друга работа”, коментира Венгер.

69-годишният специалист прекара близо четвърт век в Арсенал, преди да се оттегли след края на миналия сезон. Той нееднократно заяви, че не смята да прекратява кариерата си и след Нова година ще започне нова работа.

В момента Милан е на 4-о място в Серия “А”, а този уикенд ще приеме Ювентус.

 

РЕАЛ И АТЛЕТИКО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ КАВАНИ

Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид) се интересуват от трансфер на Единсон Кавани, съобщават испанските медии. Уругвайският национал има договор с Пари Сен Жермен до лятото на 2020 година, а мадридските клубове ще опитат да го привлекат след края на настоящия сезон.

Цената на 31-годишния голмайстор ще бъде между 30 и 60 милиона евро. Годишната му заплата във френския шампион е 12 милиона евро. Очаква се преговорите между представители на Кавани и ръководствата на Атлетико (Мадрид) и Реал (Мадрид) да започнат след 1 юли 2019 година. Единсон Кавани и бивш футболист на Наполи, Палермо и Данубио. Нападателят играе за Пари Сен Жермен от 2013 година.

 

ИБРАХИМОВИЧ: ВИСШАТА ЛИГА Е НАДЦЕНЕНА

Шведската звезда Златан Ибрахимович направи интересен коментар за нивото на футбола в Англия. Ветеранът, който игра за Манчестър Юнайтед в продължение на две години, е на мнение, че качеството на футбола във Висшата лига не е толкова високо, а самият той е успял да обори критиците си по време на своя престой при “червените дяволи”. “Имах дълга и успешна кариера, преди да отида в Англия. Играх в различни страни, за доста отбори. Хората смятаха, че ще е грешка да отида в Англия. Ако се бях провалил, мнозина щяха да ме сочат с пръст. Познайте обаче какво стана? Това ме мотивира още повече”, заяви Ибрахимович в интервю за “FourFourTwo”. “Висшата лига ми хареса. Първенството предизвиква огромен интерес по целия свят, но класата му се надценява. Имам предвид техническите умения на футболистите. От друга страна, в Англия се играе на много висока скорост и дори на най-добрите футболистите им е трудно да издържат на това темпо. Аз съм горд, че играх за Юнайтед. Имате късмет, че дойдох, когато бях на 35 години. Ако това се беше случило 10 години по-рано, всичко щеше да е различно. За мен казваха, че съм дошъл в инвалидна количка, но аз опровергах всички, които се съмняваха в качествата ми”, отсече в типичния си стил Златан.

Ибрахимович вкара 29 гола в 53 мача за Манчестър Юнайтед, а след това подписа с Лос Анджелис Галакси. В последните дни се спекулира, че 37-годишният нападател ще се завърне в Милан.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди