изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:41 EEST
Протестът в Бургас, продължил над 7 часа, приключи    
Новини
Искаме да ни чуят, казаха младите хора, участници в демонстрацията




Автошествието, което започна днес в 11:30 часа стана пешеходен протест след 16:30 часа. Флагман.бг следеше демонстрацията през целия ден. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Ето и хронологията след 16:30 часа: 

Няколкостотин души тръгнаха от Старата поща през ЖП гарата към ул.Булаир, спряха за няколко минути на Гъбката и продължиха в посока бул."Демокрация".
Охранявани са от полиция. "Българският народ е репресиран", "Мафия!" и "Българи, юнаци!", крещи множеството по бургаските улици.



Както писахме протестът прерасна в предимно в социален и изразени социални искания - ВИЖТЕ ТУК. "Искаме да ни чуят! Да осъзнаят, че живеем трудно", казаха протестиращите пред Флагман.бг.

В 17:20 часа: Множеството е на бул."Васил Априлов".



В 17:25 часа протестиращите бяха отклонени по бул.Сан Стефано към Новата поща, а оттам най-вероятно ще се върнат до Старата поща по бул."Христо Ботев".



17:35 часа: Шествието продължи по бул.Христо Ботев. 




17:50 часа: Демонстрантите стигнаха до пл.Атанас Сиреков, където странен индивид, се появи под прожекторите и държа патриотично-емоционална реч. Репортер на Флагман.бг го разпозна. Това е психичноболният Любен, който се пробва да отвлече две деца в Бургас преди година, а след това бе арестуван и освидетелстван. Наскоро е излязъл от Психото. Протестиращите настояха полицията да изгони този мъж.

В 17:55 часа: Шествието продължи към площад "Тройката". 





В 18 часа: Около 150 души стигнаха до площад "Тройката". Все още не е ясно накъде ще продължат и дали шествието ще се разтури. 

18:10 часа: Тълпата достигна до Бургаския свободен университет. Редиците са сериозно оредели, очевидно множеството ще се разтури всеки момент.

18:20 часа: Край на протеста! Бургас не помни от години протест с такива мащаби. Демонстрацията започна като автошествие в 11:30 часа и продължи близо 7 часа. За дълго беше блокиран входа и изхода на Бургас, както и основните булеварди в града.
https://www.flagman.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди