изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:04 EEST
МЛАДОЖЕНЦИ САДЯТ ГОРА    
Новини
Нови гори, на площ от 52 декара, ще бъдат залесени през този месец в ДЛС - Балчик. Средствата за залесяването на 2 декара са предоставени от Галя Шишкова и Джулиан Парментер. 



„В началото на тази година с мен се свърза Галя. Тя ми каза, че й  предстои да сключи брак, но иска хората, които ще дойдат на сватбата, да не й подаряват цветя, а да дарят парите и с тях да бъдат купени дръвчета за залесяване“ - разказва председателят на фондация „77“ Никола Рахнев. След сватбата Галя и Джулиан предоставят на фондацията 500 лева, с които могат да бъдат закупени 700 дръвчета. Фондацията от години привлича доброволци, които искат да участват в създаването на нови гори. По идея на Рахнев бе подета и инициативата „Когато станем 100 000, ще посадим гора“, която набира все повече поддръжници сред младите хора в България. Фондацията работи с МЗХГ и има три съвместни залесителни кампании с ДГС - Варна.
„Подкрепяме инициативата, прекрасно е двама души, създавайки семейство, да създадат и гора, която да расте заедно с децата им и да оставят на внуците си. ДЛС Балчик реши да подари още 700 дръвчета и да залеси с тях общо 2 декара гора – гората на Галя и Джулиан.  Надявам се скоро щастливите младоженци отново да си дойдат, за да могат да видят своята гора. Идеята им е прекрасна и с жеста си те спечелиха не само хората от Балчик, но и от цялата страна“ - категоричен е зам.-директорът на ДЛС - Балчик инж. Радослав Радев.
Тъй като в момента почвата е много суха и младите дръвчета ще се прихванат трудно, от стопанството са решили да направят залесяването в края на месеца, когато се очаква да паднат първите за тази есен валежи.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди